Advertisement
victoriabank
Home Miscellanea Business A fost semnat acordul de vânzare către Victoriabank a acțiunilor deținute de BCR la BCR Chișinău

A fost semnat acordul de vânzare către Victoriabank a acțiunilor deținute de BCR la BCR Chișinău

Banca Comercială Română și Victoriabank din Republica Moldova au agreat un acord de vânzare integrală a acțiunilor deținute de Banca Comercială Română în filiala BCR Chișinău, a anunțat Banca Transilvania, acționar al băncii din Republica Moldova.

Victoriabank ocupă locul 3 după active pe piața bancară locală, cu aproape 300.000 de clienți activi și 70 de sedii în toată țara.

Finalizarea tranzacției este așteptată să aibă loc în a doua parte a acestui an și este necesar să îndeplinească mai multe condiții suspensive, inclusiv aprobarea Băncii Naționale a Moldovei, a Băncii Naționale a României, a Băncii Centrale Europene, a Consiliului Concurenței din Republica Moldova și a Comisiei Naționale a Pieței Financiare din Republica Moldova. Până la primirea aprobărilor, BCR Chișinău și Victoriabank își vor desfășura activitatea independent, după care va avea loc integrarea BCR Chișinău în Victoriabank.

BCR Chișinău are peste 13.000 de clienți activi, 110 angajați și patru unități, două în Chișinău, respectiv câte o unitate în Cahul și Bălți.

”BCR Chișinău este o bancă solidă și performantă, un model de bună guvernanță cu servicii și produse de calitate, care aduc valoare adăugată clienților. Toate acestea vin din efortul și dedicarea unei echipe de oameni extraordinari. Le sunt recunoscător colegilor de la BCR Chișinău pentru toată pasiunea și dăruirea lor și pentru sprijinul oferit clienților de-a lungul anilor. Pentru BCR, această decizie ține de strategia de a ne concentra exclusiv asupra dezvoltării businessului din România, în timp ce pentru toate părțile interesate – colegi, clienți și parteneri -, preluarea BCR Chișinău de către Victoriabank reprezintă deschiderea unui nou ecosistem de parteneriate și sinergii comerciale. În perioada imediat următoare, prioritatea noastră, alături de parteneri, este să asigurăm o tranziție cât mai simplă pentru clienți și colegi”, a declarat Sergiu Manea, CEO Banca Comercială Română și Președinte al Consiliului de Supraveghere BCR Chișinău.

”BCR Chișinău are peste 13.000 de clienți activi, iar preluarea de către Victoriabank se bazează pe consolidarea și accesibilizarea serviciilor pe care le oferim clienților noștri, printr-o mai mare acoperire teritorială. Urmează un proces de integrare, care a fost gândit astfel încât să fie cât mai simplu și mai ușor, iar prioritatea noastră este să oferim suport permanent și asistență colegilor și clienților pe parcursul implementării acestui transfer”, a precizat Juan Luis Martin Ortigosa, Preşedinte Executiv BCR Chișinău.

”Victoriabank a trecut în ultimii 5 ani printr-un amplu proces de transformare din punctul de vedere al modelului de guvernanță corporativă și al modelului de afaceri. A fost creat astfel un fundament solid, clădit pe valori corporative transparente și bazat pe experiența Băncii Transilvania, cea mai mare bancă din România și unul dintre cei mai mari acționari ai săi. Pe această fundație solidă, Victoriabank a devenit deschizător de drumuri în Moldova în domeniul digital și s-a dezvoltat prin creșterea sinergiilor cu România și Uniunea Europeană, oferind clienților și angajaților numeroase soluții inovative, care îi apropie tot mai mult de experiența companiilor din UE”, a afirmat Bogdan Pleșuvescu, CEO Victoriabank 2018 – 2022.

Consultanții juridici care au participat la structurarea, negocierea și implementarea tranzacției și a acordului de vânzare-cumpărare de acțiuni sunt:

  • Schoenherr și Asociații SCA, împreună cu Schoenherr Moldova, care acționează în calitate de consultant juridic al Băncii Comerciale Române S.A.
  • Filip & Company, alături de Vernon, David și Asociații din Republica Moldova, care acționează în calitate de consultant juridic pentru Victoriabank S.A.

Banca Transilvania (BT) a devenit în 2018 acționar la Victoriabank. BT și Banca Europeana pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) dețin peste 66% din capitalul social al băncii din Republica Moldova.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

PwC CEO Survey: Un sfert dintre executivi spun că peste un deceniu companiile lor nu vor supraviețui dacă nu se transformă

Cele două companii ale concernului VIG asigură RCA și Casco flota Poștei Române

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Înmatriculările de mașini noi în UE
Business

Afacerile din comerţul auto-moto, în creștere cu 14,1% în primele 9 luni

Afacerile din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor...

măsuri fiscale
Business

Daniel Anghel, FIC: Pachetul de măsuri fiscale este o veste foarte proastă pentru investitori

Percepția investitorilor asupra României s-a deteriorat semnificativ din cauza pachetului de măsuri...

BusinessMiscellanea

Studiu Sameday: de Black Friday 64% dintre consumatori vor alege livrarea la easybox

Conform studiului de piață efectuat de Sameday, companie regională de curierat, 64%...

intesa sanpaolo
Business

Italienii de la Intesa Sanpaolo au cumpărat banca românească First Bank

După mai multe luni de negocieri, grupul bancar Intesa Sanpaolo a semnat...