Aplicaţie care indică poziţia în timp real a vehiculelor din transportul public din București-Ilfov

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti - Ilfov (TPBI) a creat, prin resurse proprii, o aplicaţie care transmite în timp real datele referitoare la poziţiile vehiculelor.tpbi

Astfel, începând cu data de 29 martie 2023, călătorii pot vedea în aplicaţia Google Maps atât timpul rămas până la sosirea vehiculelor în staţie, cât şi diferenţa faţă de timpul programat. Aplicaţia prezintă staţiile, poziţia exactă a tuturor vehiculelor şi oferă cele mai bune rute pe care le pot alege călătorii până la destinaţia finală, incluzând atât metroul, cât şi trenul în opţiunile propuse.

În plus, TPBI a dezvoltat, tot cu resurse proprii, încă o aplicaţie ce poate fi utilizată gratuit de operatorii de transport public din regiune care au vehicule dotate cu ecrane de informare în salonul pentru călători. Aplicaţia, unică în acest moment în România, îi anunţă pe călători despre traseul urmat de vehicul, despre liniile comune din fiecare staţie de pe traseu, dar şi despre timpul de trecere prin staţii a mijloacelor de transport în comun cu care există legături. Aceasta poate fi utilizată gratuit de către operatorii de transport din regiune, urmând ca fiecare dintre ei să decidă dacă o vor folosi.

O altă variantă a acestei aplicaţii va fi folosită în staţiile de transport public, în cadrul proiectului de informare a călătorilor „Sistem ITS integrat Smart & Green Mobility pentru Regiunea Bucureşti – Ilfov”. Datele în format deschis puse la dispoziţie de TPBI vor fi disponibile după ce infrastructura IT va permite acest lucru.

 

 

CITEȘTE ȘI:

A fost semnat acordul de vânzare către Victoriabank a acțiunilor deținute de BCR la BCR Chișinău

PwC CEO Survey: Un sfert dintre executivi spun că peste un deceniu companiile lor nu vor supraviețui dacă nu se transformă

 

 

 

 

Adaugati comentariu