Rabla Local
Home Finanţare Fonduri publice Primăria Arad va participă la programul Rabla Local. Fonduri pentru casarea a 1.000 de mașini

Primăria Arad va participă la programul Rabla Local. Fonduri pentru casarea a 1.000 de mașini

Primăria Arad va participă la programul Rabla Local, alocând fonduri pentru casarea a 1.000 de autovehicule mai vechi de 15 ani. Astfel, 600 de lei vor fi asiguraţi din bugetul local, iar 2.400 de lei din Fondul pentru Mediu, fără ca beneficiarii să fie obligaţi să cumpere o altă maşină.

”Municipiul Arad a intrat oficial în Programul privind casarea autovehiculelor uzate (Rabla Local), derulat în cofinanţare cu Administraţia Fondului pentru Mediu. Sumele necesare pentru participarea la cofinanţare sunt asigurate din bugetul local, contribuţia proprie a Municipiului Arad fiind de 600 lei pentru fiecare autovehicul uzat, casat, ca parte a stimulentului pentru casare, iar suma de 2.400 lei va fi alocată din Fondul pentru Mediu”, a anunțat Primăria Arad.

Potrivit primarului municipiului Arad, în cadrul unei sesiuni de înscriere, se va aplica pentru un număr de 1.000 de autovehicule.

“S-a aprobat şi s-a propus intrarea în acest program cu 1000 de maşini. E maximum ce permite în momentul de faţă respectiva procedură de la Bucureşti pentru un oraş cum este Aradul. Noi am bugetat pe tot anul pentru 5000 de maşini, respectiv 3 milioane de lei. Vom vedea dacă pe viitor vom mai putea accesa acest program. Nu se întâmplă de mâine! Aşteptăm normele de aplicare. Estimez că în a doua parte a lunii aprilie vom putea oferi mai multe detalii referitoare la acest proiect: ce documente sunt necesare, în ce format şi unde anume trebuie depuse, totul pentru a informa corect cetăţenii. În momentul de faţă depindem de ceea ce va veni de la Bucureşti, de la Ministerul Mediului şi de la Fondul de Mediu”, a precizat primarul Călin Bibarţ.

Prin intermediul acestui program, persoanele fizice care casează o maşină mai veche de 15 ani primesc, un stimulent în valoare de 3.000 de lei, fără a fi obligaţi să folosească banii obţinuţi astfel pentru a cumpăra o maşină nouă. La casat vor putea fi aduse maşini mici, microbuze şi chiar autoutilitare sau autospeciale uşoare.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Aplicaţie care indică poziţia în timp real a vehiculelor din transportul public

PwC CEO Survey: Un sfert dintre executivi spun că peste un deceniu companiile lor nu vor supraviețui dacă nu se transformă

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Fonduri publice

Bucureștiul se pregătește de dublarea numărului de stații de încărcare a vehiculelor electrice

Municipiul București a scos la licitație în SICAP un contract de 438.000...

rabla
Fonduri publice

Ministrul Mediului a dat astăzi startul înscrierilor în programele Rabla, la fabrica Ford Otosan

Aflat în vizită de lucru în județul Dolj, ministrul mediului, apelor și...

Electric Up!
Fonduri publice

Ministerul Energiei a lansat în dezbatere Ghidul de finanțare pentru programul Electric Up! 2

Ministerul Energiei a lansat în dezbatere publică, până pe 26 martie, Ghidul...

Rabla 2024
Fonduri publice

Ministerul Mediului a făcut anunțul oficial privind programele Rabla 2024

Începând cu data de 19 martie, ora 10:00, persoanele fizice se pot...