Advertisement

flotele
Home Finanţare Leasing operaţional Flotă în leasing operațional pentru SDEE Muntenia Nord

Flotă în leasing operațional pentru SDEE Muntenia Nord

Societatea de Distribuție a Energiei Electrice (SDEE) Muntenia Nord intenționează să-și înnoiască flota cu 6 autoturisme în leasing operațional, valoarea estimată a contractului fiind de 115.200 de euro (560.943 lei).

Potrivit anunțului de participare la licitație publicat pe platforma de achiziții publice, durata contractului este de 49 de luni, termenul limită pentru trasmiterea ofertelor fiind data de 2 februarie 2021.

Autoturismele trebuie să fie noi, cu tracțiune 4×2 sau 4×4 și an de fabricatie minim 2020.

Criteriul de atribuire este cel mai bun raport calitate – preț, în care prețul are o pondere de 70%, iar consumul de carburant mai mic de 8l/100km, de 30%. Potrivit SDEE Muntenia Nord, ofertele cu un consum mai mare de 8l/100 km vor fi respinse din start.

Totodată, ofertanții trebuie să constituie o garanţia de participare în cuantum de 1.150 euro, precum și o garantie de bună executie a contractului de 10 % din valoarea de atribuire a acestuia (fara TVA).

Pentru a putea participa la licitație, ofertanții trebuie să demonstreze că au livrat în ultimii trei ani autoturisme în valoare cumulata de cel putin 110.000 euro, la nivelul unui contract sau mai multor contracte.

Ce este leasingul operațional

Prin intermediul produsului de leasing operațional, o companie specializată pune la dispoziția firmelor mașinile de care acestea au nevoie pentru a-și derula activitatea, în schimbul achitării unei rate, calculate în funcție de rulajul anual și de durata contractului.

Astfel, compania plătește doar pentru ceea ce utilizează, iar la finalul contractului returnează mașinile fără a-și mai asuma riscul de revânzare.

Pentru contractele de leasing operațional nu se solicită avans, sunt percepute chirii fixe pe întreaga perioadă de contract cu condiția ca parametrii (perioadă și kilometraj) să rămână constanți. Garanțiile suplimentare (depozite, bonuri la ordin, scrisori de bonitate) sunt solicitate în mod exceptional, în funcție de bonitatea companiei.

În plus, autovehiculele nu sunt înregistrate ca active în contabilitatea utilizatorilor, iar, la final, clienții nu trebuie să achite valoarea reziduală.

 

CITEȘTE ȘI:

Lucrări în pregătire pentru fluidizarea traficului pe DN 2, în localitatea Voluntari (jud. Ilfov)

Autoturismul, mijlocul de transport preferat de 44% dintre românii de la oraşe

Test drive Mercedes-Benz C 300 de

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Compania Națională de Investiții
Leasing operaţional

Compania Națională de Investiții contractează 12 autoturisme în leasing operațional

Compania Națională de Investiții va contracta, prin licitație, un număr de 12...

TCO
Leasing operaţional

TCO: mașini electrice vs mașini termice

Accelerarea adoptării mașinilor electrice pe baterie este determinată de doi factori esențiali:...

ayvens
Leasing operaţional

Ayvens intră în parteneriat cu BYD pentru a livra vehicule electrice în Europa

Ayvens (ALD Automotive – LeasePlan) a semnat un memorandum de înțelegere cu...

arval
Leasing operaţional

Observatorul Arval pentru Mobilitate 2024: 9 din 10 manageri spun că flotele lor vor crește sau vor rămâne stabile în următorii 3 ani

Majoritatea companiilor românești rămân încrezătoare în viitorul flotelor lor, 88% anticipând stabilitate...