Italienii de la Todini vor construi drumul de legătură dintre Autostrada A1 Arad – Timișoara și DN 69

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat rezultatul procedurii de atribuire a contractului având ca obiect ”Proiectare și Execuție Drum de Legătură Autostrada A1 Arad - Timișoara - DN 69".
Autostrada A1

Ofertantul desemnat câștigător este Todini Construzioni Generali, cu preţul de 189.571.920,62 lei fără TVA.

Durata de execuție a contractului este de 24 luni, din care 6 luni perioadă de proiectare și 18 luni perioadă de execuție a lucrărilor. Perioada de garanție a lucrărilor este de 84 de luni.

”Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă în cel mai scurt timp, după îndeplinirea formalităților legale privind elaborarea si avizarea contractului”, a precizat CNAIR.

Traseul drumului de legătură are o lungime de 10 km și începe cu aproximativ 300 m înaintea intersecției existente dintre drumurile DJ 692 și E 671 (DN 69), cu amenajarea unui nod rutier, pe direcția Nord-Est spre Autostrada A1. Drumul de legătură este încadrat în Clasa tehnică II, iar viteza de proiectare este de 100 km/h.

Obiectivul general al proiectului constă în realizarea conexiunii autostrăzii A1 cu oraşul Timişoara şi alte drumuri naţionale şi judeţene conexe, în vederea descărcării traficului rutier de pe autostrada Arad–Timişoara.

În primăvara anului 2018, CNAIR a depus cererea de finanţare din fonduri europene pentru realizarea proiectului, banii urmând să fie acordați în cadrul Programului Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020, Axa Prioritară 2 – Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil şi eficient, Componenta 1, Obiectiv Specific 2.5 Apel de proiecte ce vizează creşterea gradului de siguranţă si îmbunătăţirea condiţiilor de mediu pe toate modurile de transport-proiecte noi de investiţii, Operaţiunea – Creşterea gradului de siguranţă şi securitate pe toate modurile de transport şi reducerea impactului transporturilor asupra mediului.

 

CITEȘTE ȘI:

Intrarea în Anglia și Scoția, posibilă doar la prezentarea unui test Covid negativ

4 oferte pentru realizarea lucrărilor de reabilitare a Podului peste brațul Borcea

Angajații încadrați în telemuncă pot primi până la 400 lei/lună de la angajator

 

 

Adaugati comentariu