Advertisement

anglia
Home Transporturi Intrarea în Anglia și Scoția, posibilă doar la prezentarea unui test Covid negativ

Intrarea în Anglia și Scoția, posibilă doar la prezentarea unui test Covid negativ

Toate persoanele care sosesc în Anglia și Scoția, inclusiv cele care locuiesc acolo, vor trebui să prezinte un test Covid negativ, efectuat cu 72 de ore înaintea deplasării, a anunţat Guvernul britanic, citat de bbc.com. Înăsprirea controalelor la frontieră este o nouă măsură adoptată de autoritîțile de la Londra, menită să oprească răspândirea noilor variante de coronavirus.

Pentru Anglia, decizia va fi aplicată de săptămâna viitoare, iar pentru Scoția, ”cât mai repede posibil”. Oficialii Guvernului britanic spun că vor purta discuții și cu administrațiile regionale din Țara Galilor și Irlanda de Nord, pentru a introduce măsuri similare.

Persoanele care sosesc cu trenul, feribotul sau avionul vor trebui să aibă un test negativ înainte de îmbarcare şi pot fi supuşi controlului și la sosire. În cazul nerespectării acestor reglementări, există riscul unei amenzi imediate de 500 de lire sterline (553 euro).

Sunt prevăzute şi excepţii, în special pentru transportatorii rutieri şi copiii cu vârsta sub 11 ani.

Chiar dacă prezintă un test Covid cu rezultat negativ, persoanele care sosec din ţări cu risc ridicat vor trebui să se autoizoleze timp de 10 zile. Carantina va fi redusă la 5 zile, dacă efectuează un nou test Covid, iar rezultatul este negativ.

„Avem deja în vigoare măsuri semnificative pentru a preveni cazurile importate de Covid-19, dar cu noile tulpini de virus care se dezvoltă la nivel internațional, trebuie să luăm măsuri de precauție suplimentare”, a declarat ministrul britanic al Transporturilor, Grant Shapps.

Pe fondul creșterii cazurilor, prim-ministrul Boris Johnson s-a angajat să ofere „sute de mii” de vaccinuri pe zi în Anglia, până la 15 ianuarie.

În cadrul unei conferințe de presă din Downing Street, premierul a confirmat că aproape 1,5 milioane de persoane din Marea Britanie au primit până acum cel puțin o doză de vaccin Covid.

Confruntată cu un focar de contaminări atribuit unei variante a virusului, Marea Britanie este ţara europeană cu cel mai mare număr al deceselor provocate de Covid-19.

Strategia guvernului britanic de combatere a epidemiei se bazează în principal pe izolare, care a început oficial miercuri în Anglia, precum şi pe administrarea accelerată a celor două vaccinuri autorizate, Pfizer/BioNTech şi Oxford/AstraZeneca.

La sfârşitul lunii decembrie, autorităţile britanice au restricţionat sosirile din Africa de Sud, unde a fost identificată o nouă variantă a coronavirusului.

 

CITEȘTE ȘI:

4 oferte pentru realizarea lucrărilor de reabilitare a Podului peste brațul Borcea

Angajații încadrați în telemuncă pot primi până la 400 lei/lună de la angajator

Lucrări în pregătire pentru fluidizarea traficului pe DN 2, în localitatea Voluntari (jud. Ilfov)

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Afacerile din transporturi
BusinessTransporturi

Afacerile din transporturi au scăzut cu 7% în primele 4 luni din 2024

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a...

Exporturile de mijloace de transport
Transporturi

Exporturile de mijloace de transport, în creștere cu 7% în primele 4 luni din 2024

Exporturile de mijloace de transport au crescut cu 7% în primele 4...

taximetrie
Transporturi

Consiliul Concurenţei doreşte o liberalizare a pieţei de taximetrie

Consiliul Concurenţei doreşte o liberalizare a pieţei de taximetrie, soluţia fiind, pe...

Star Taxi
Transporturi

Star Taxi își extinde serviciile în alte patru orașe. Are și un serviciu disponibil pentru companii

Star Taxi, cea mai mare aplicație de transport dezvoltată de o companie...