77% dintre locuitorii Romei nu mai vor mașinilor cu motoare termice din 2030

Peste trei sferturi dintre locuitorii Romei sunt în favoarea interzicerii mașinilor cu motoare termice începând cu 2030. Acesta este unul dintre rezultatele principale ale unui sondaj realizat la cererea Asociației ”Transport & Environment” (T&E), care a implicat peste 10.000 de persoane din marile centre urbane europene din opt tari, Belgia, Franța, Germania, Ungaria, Italia, Polonia, Spania și Marea Britanie.
motoare termice

Concret, 77% dintre locuitorii Romei sunt în favoarea opririi vânzărilor de automobile dotate cu motoare cu combustie internă, cea mai ridicată proporție din toate orașele analizate. Pe locul secund s-au plasat locuitorii din Barcelona, 74% dintre aceștia pronunțându-se pentru interzicerea autovehiculelor cu motor termic, iar pe locul trei, locutorii din Milano (73%).

La nivel european, în medie, 63% dintre locuitorii centrelor urbane participante la sondaj nu mai vor mașini cu motoare termice din 2030.

Potrivit Asociației T&E, un prim răspuns concret la așteptările cetățenilor europeni ar putea fi dat în luna iunie 2021, când Comisia Europeană ar putea stabili o dată concretă de la care va fi interzisă comercializarea mașinilor diesel și a celor pe benzină.

”Interzicerea motoarelor tradiționale este una dintre opțiunile pe care le au legiuitorii UE pentru ca Europa să-și atingă obiectivul de a deveni primul continent neutru din punct de vedere climatic până în 2050”, a arătat Transport & Environment.

 

CITEȘTE ȘI:

Ce trebuie sa stii despre avantajele si conditiile unui leasing auto?

Salariul mediu net a crescut în februarie cu 5,1%, la 3.365 lei

Ford Ranger, două noi ediții limitate

 

 

Adaugati comentariu