Oltenia
Home Infrastructură 6 proiecte aflate în derulare pentru infrastructura rutieră din Oltenia

6 proiecte aflate în derulare pentru infrastructura rutieră din Oltenia

CNAIR derulează, în paralel cu construcția drumului expres Craiova – Pitești, alte șase proiecte de investiții în infrastructura rutieră din Oltenia. Dintre acestea, două sunt în faza de execuție, iar patru, în cea de pregătire.

1. Drumul expres Craiova – Tg. Jiu (100 km)

În martie 2021 a fost semnat contractul pentru proiectarea ”la cheie”, a fost aprobat traseul final și a început campania de studii geotehnice în teren. Potrivit fostului ministru al Transporturilor, deputatul Cătălin Drulă, ”noua guvernare pare că a deprioritizat acest proiect esențial pentru Oltenia, eliminând orice referire la el din Planul Investițional 2020-2030”.

Drumul expres Craiova – Tg. Jiu va uni două dintre cele mai importante municipii din Oltenia. Este legătura Gorjului la rețeaua de drumuri rapide a României, dar beneficiile acestei noi legături se extind spre Valea Jiului/Petroșani, Mehedinți/Baia de Aramă și alte zone.

Contractul valorează 20 de milioane de lei și beneficiază de finanțare europeană, iar durata acestuia este de 24 de luni, din care 14 luni studiu de fezabilitate, 3 luni autorizație de construire, 3 luni proiectul tehnic, 4 luni pregătirea documentației pentru licitația de execuție.

2. Drumul rapid Craiova-Turnu Severin-Caransebeș-Lugoj (A6)

În această vară a fost scos de la sertar acest proiect major pentru Oltenia, fiind lasată licitația de proiectare. La începutul lunii septembrie au fost depuse 4 oferte, dar nu a fost finalizată evaluarea acestora și, ca atare, nu a fost desemnat și un câștigător.

Șoseaua va avea o lungime de 250 km și va conecta Oltenia și sudul țării la rețeaua europeană de transport rutier.

3. Centura Craiova Sud (10 km)

În acest an a fost lansată licitația pentru construirea acestei centuri rutiere, au fost depuse ofertele, însă în această toamnă s-a bătut pasul pe loc și încă nu s-a semnat contractul de execuție.

Conform contractului, perioada pentru execuția lucrărilor este de 15 luni, iar valoarea acestuia este estimată la 142 de milioane de lei

4. Drum de legătură Uzina Ford – Drumul expres Craiova-Pitești

În această vară a fost scoasă la licitație proiectarea acestui drum, au fost depuse 2 oferte la începutul lui septembrie. Nici în acest caz nu s-a finalizat evaluarea ofertelor, astfel încât să fie anunțat un câștigător și să se poată semna contractul.

5. Centura Tg. Jiu

După abandonarea lucrării la un stadiu fizic de 40% și rezilierea contractului inițial în 2018, anul acesta a fost dat startul lucrărilor cu un nou constructor. Deputatul Cătălin Drulă avertizează că lucrările avansează într-un ritm scăzut, că este nevoie de monitorizare foarte atentă pentru a se recupera întârzierile și a circula pe centură în 2022.

6. DN 66 Lainici

În acest an a fost dat startul lucrărilor pentru finalizarea podului peste Jiu și a parcării din zona Mănăstirii Lainici, vitală pentru fluidizarea traficului din zonă. În 2022 lucrările ar trebui să fie finalizate.

 

CITEȘTE ȘI:

În sem. I din 2022 se deschid primii 40 km de pe Drumul Expres Craiova-Piteşti, între Balș și Slatina

Cerere de finanțare pentru creșterea capacității de circulație pe DN 1 – Valea Prahovei

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Miercurea Nirajului - Leghin
Infrastructură

Un pas înainte pe secțiunea Miercurea Nirajului – Leghin, parte din Autostrada Unirii A8

Consiliul Tehnico-Economic al Ministerului Transporturilor a avizat indicatorii tehnico-economici ai secțiunii Miercurea...

Suplacu de Barcău,
Infrastructură

Circulație deschisă pe secțiunea Nușfalău – Suplacu de Barcău, parte din Autostrada A3

Odată cu deschiderea circulației, joi, pe secțiunea Nușfalău – Suplacu de Barcău...

autostradă
Infrastructură

Undă verde pentru proiectarea și execuția a 3 sectoare de autostradă

Prin trei contracte semnate astăzi, vor fi construiți 63,66 km de autostradă...

Autostrada A2
Infrastructură

Trafic închis timp de 4 nopți pe aproximativ 4 km din Autostrada A2

În perioada 20 – 24 septembrie 2023, între orele 22.00 – 05.00,...