externalizarea flotei auto
Home Finanţare Leasing operaţional 4 avantaje-cheie pentru externalizarea flotei auto

4 avantaje-cheie pentru externalizarea flotei auto

Mobilitatea angajaților este foarte importantă pentru o companie, de aceea este recomandat ca aceștia să beneficieze de libertate de mișcare în fiecare zi și, mai ales, în condiții de siguranță, pe fondul pandemiei de Covid-19. De cele mai multe ori, o flotă auto rezolvă cu succes această problema. Propriul parc auto al companiei pornește de la cel puțin 2 mașini și poate ajunge până la sute de vehicule, în funcție de domeniul ei de activitate.

Toate opțiunile disponibile pentru a avea o flotă auto pot pune în dificultate managementul unei companii, care trebuie să răspundă la întrebarea: ce alegem? Este externalizarea flotei o idee bună în aceste condiții?
Potrivit specialiștilor Arval, lider pe piața de leasing operațional, externalizarea flotei auto este o soluție avantajoasă care se pliază în funcție de nevoile și asteptările fiecărui business.

Pentru companiile care vor să ia o decizie avizată, Arval enumeră nu mai puțin de patru beneficii obținute prin externalizarea flotei în leasing operațional:

1. Economie de timp – Resursa timp este cea mai valoroasă. Într-o companie în care lucrurile se mișcă într-un ritm dinamic, timpul devine prețios.

”Eficientizarea acestei resurse vine la pachet cu o opțiune de leasing auto care permite externalizarea flotei. Serviciile unei firme de leasing specializate facilitează o gestionare mai bună a flotei de mașini a companiei, astfel încât managerii să aibă mai mult timp să se ocupe de celelalte departamente din companie și să nu renunțe nici la gradul ridicat de mobilitate de care este nevoie în firmă”, explică specialiștii Arval.

2. Mai puține resurse pierdute – Ca în orice companie, eficientizarea resurselor este o prioritate. Dacă eficientizarea proceselor din firmă prin reducerea resurselor pierdute este unul din obiectivele de business, externalizarea flotei de mașini prin leasing operațional poate fi o soluție. Astfel, o întreagă echipă externă se va ocupa de tot ce ține de flota companiei.

”Sunt economisite resurse financiare și umane, fără a pierde din calitatea experienței de condus de care se pot bucura angajații în timp ce sunt pe drum pentru a rezolva sarcinile din teren”, explică Arval.

3. Deprecierea masinilor nu mai este o grijă – Achiziționarea unui parc auto în interiorul companiei poate avea avantaje, însă de fiecare dată intervine o mare problemă: după un anumit număr de ani, valoarea mașinilor din flotă se depreciază. Asta înseamnă griji în plus pentru mulți manageri, mai ales la nivel de start-up, dar și o investiție mare de gestionat din resurse proprii.

”Odată cu alegerea unei soluții de leasing auto operațional și externalizarea flotei de mașini, deprecierea acestora nu mai este o grijă. Lucrurile sunt mult mai simple: închiriezi o flotă de pentru care se plătește o rată lunară, pe o anumită perioadă de timp. La sfârșitul perioadei contractuale, mașinile revin în grija companiei de leasing operațional. Prin urmare, flota de mașini poate fi reînnoită sau se poate renunța la contract”, subliniază Arval.

4. Raliere la noile trenduri – Contează modul în care se deplasează angajații din punctul de vedere al interacțiunii cu mediu? Dacă firmele doresc implementarea unei politici de mobilitate prietenoase cu mediul și vor în parcul auto mașini electrice sau hibride, atunci soluția de leasing auto pentru externalizarea flotei înseamnă implicit și ralierea la noile trenduri de pe piața automotive fără investiții majore.

 

CITEȘTE ȘI:

Una din două afaceri mici și mijlocii şi-a redus activitatea pe parcursul anului 2020

Se deschide circulația pe sectorul Predeal-Cristian din Autostrada Ploiești-Brașov

Grecia introduce autoizolarea obligatorie de 3 zile după intrarea în țară

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

ALD
Leasing operaţional

Noul brand ALD | LeasePlan va fi lansat până la sfârșitul anului 2023

ALD | LeasePlan va lansa un nou brand până la sfârșitul anului...

Arval Connect
Leasing operaţional

Arval Connect accelerează tranziția către electrificare

Leasingul operațional este o soluție eficientă pentru toate afacerile care au nevoie...

autonom
Leasing operaţional

În primele 6 luni, afacerile Autonom Service au urcat cu 46%, la 350,1 mil. lei

Autonom Services SA, cea mai extinsă rețea de mobilitate din România, raportează...