Una din două afaceri mici și mijlocii şi-a redus activitatea pe parcursul anului 2020

Finalul anului găseşte IMM-urile şi mediul de afaceri în ansamblu într-o stare fără precedent: una din două afaceri mici și mijlocii şi-a redus activitatea pe parcursul anului 2020 şi incertitudinea evoluţiilor viitoare a fost identificată ca principal obstacol în desfăşurarea activităţii lor, spun reprezentanții Consiliului Naţional al Întreprinderior Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).
Coface

Organizația solicită soluţionarea crizei politice cu care se confruntă România ”pentru o bună funcţionare a mediului economic”.

”Consiliul Naţional al IMM-urilor din România, confederaţie patronală reprezentativă la nivel national pentru IMM-uri, solicită soluţionarea crizei politice cu care se confruntă România în acestă perioadă pentru o bună funcţionare a mediului economic. Pandemia de coronavirus şi predictibilitatea redusă a mediului de afaceri pentru IMM-uri au fost identificate de către antreprenori ca principalele evoluţii contextuale cu influenţă negativă asupra activităţii lor, potrivit datelor lucrării Carta Albă a IMM-urilor din România 2020”, spun reprezentanții CNIPMMR.

Totodată, Consiliul IMM-urilor solicită o eficientizare în ceea ce priveşte actul de guvernare, politicile publice, uşurinţa de a face afaceri sau comunicarea cu autorităţile publice care, până recent, înregistrase îmbunătăţiri semnificative.

”Guvernul condus de Ludovic Orban a avut un dialog susţinut cu mediul de afaceri, continuitatea fiind o premisă necesară pentru ieşirea rapidă din criza economică şi pentru relansarea economica, dar şi un factor de stabilitate şi maturitate politică”, precizează CNIPMMR.

 

CITEȘTE ȘI:

Se deschide circulația pe sectorul Predeal-Cristian de pe Autostrada Ploiești-Brașov

Grecia introduce autoizolarea obligatorie de 3 zile după intrarea în țară

În primele 10 luni, afacerile din activităţile de transporturi au scăzut cu 3,9%

 

 

Adaugati comentariu