Advertisement

transporturi
Home Miscellanea Financiar În primele 10 luni, afacerile din activităţile de transporturi au scăzut cu 3,9%

În primele 10 luni, afacerile din activităţile de transporturi au scăzut cu 3,9%

Afacerile din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, în termeni nominali, a crescut în primele 10 luni faţă de perioada similară din 2019, cu 3%, însă în activităţile de transporturi cifra de afaceri a scăzut cu 3,9%, arată datele publicate joi de Institutul Național de Statistică (INS).

Astfel, în perioada 1 ianuarie – 31 octombrie 2020 comparativ cu perioada 1 ianuarie – 31 octombrie 2019, în termeni nominali, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, a crescut, pe ansamblu, cu 3%, datorită creşterilor înregistrate în activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+23,8%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+3,9%), activităţile de comunicaţii (+1,8%) şi activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+1,1%).

Scăderi au înregistrat activităţile de transporturi (-3,9%).

În perioada 1 ianuarie – 31 octombrie 2020 comparativ cu perioada 1 ianuarie – 31 octombrie 2019, în termeni nominali, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut, pe ansamblu, cu 2,7%.

Octombrie 2020 vs. septembrie 2020

Conform INS, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna octombrie 2020, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a crescut, pe ansamblu, cu 2,4%, datorită creşterii cifrei de afaceri din activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+16,7%), activităţile de transporturi (+3,8%), activităţile de comunicaţii (+3,6%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+1,1%) şi din activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+0,3%).

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna octombrie 2020, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu, cu 1,2%.

Octombrie 2020 vs octombrie 2019

Potrivit INS, afacerile din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna octombrie 2020, comparativ cu aceeași lună de anul trecut, în termeni nominali, a crescut, pe ansamblu, cu 3,2%, datorită avansului din activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+19,8%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+5,3%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+2,5%) şi din activităţile de comunicaţii (+2,0%).

Activităţile de transporturi au scăzut cu 0,9%.

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată, în luna octombrie 2020, comparativ cu luna octombrie 2019, în termeni nominali, a crescut, pe ansamblu, cu 3,7%.

Cifra de afaceri reprezintă veniturile totale înregistrate de către o companie în perioada de referinţă, provenite atât din activitatea principală, cât şi din activităţile secundare exercitate de aceasta. Cifra de afaceri nu include TVA şi veniturile din vânzarea sau transferul de mijloace fixe.

 

CITEȘTE ȘI:

În contextul pandemiei, 30% dintre angajații români se plâng de epuizare. Sondaj

CNAIR își cumpără mașini 4×4 diesel, în valoare de aproape 600.000 de lei

Raed Arafat, despre noaptea de Revelion: Regulile nu vor fi relaxate, dar nici nu vor fi înăsprite

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Exporturile de mijloace de transport
Transporturi

Exporturile de mijloace de transport, în creștere cu 7% în primele 4 luni din 2024

Exporturile de mijloace de transport au crescut cu 7% în primele 4...

Salariul de bază minim brut
Financiar

Salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată a fost majorat la 3.700 lei lunar

Guvernul a aprobat Hotărârea pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe...

taximetrie
Transporturi

Consiliul Concurenţei doreşte o liberalizare a pieţei de taximetrie

Consiliul Concurenţei doreşte o liberalizare a pieţei de taximetrie, soluţia fiind, pe...

sportive
Financiar

Strategii ce s-au dovedit eficiente la pariurile sportive

Dacă vrei să ai succes la pariuri sportive, atunci trebuie să ai...