Advertisement

Revelion
Home Administrare flote Juridic Raed Arafat, despre noaptea de Revelion: Regulile nu vor fi relaxate, dar nici nu vor fi înăsprite

Raed Arafat, despre noaptea de Revelion: Regulile nu vor fi relaxate, dar nici nu vor fi înăsprite

Guvernul nu ia în calcul relaxarea restricţiilor în noaptea de Revelion, pentru a permite circulaţia până la ora 1.00, conform unor cereri venite din partea sectorului HoReCa. Pe de altă parte, însă, nu vor fi introduse nici noi restricții.

„Nu există în acest moment, eu ştiu că nu avem în acest moment intenţia să modificăm regulile. Înţeleg că HoReCa vrea până la ora 1:00, dar este exact situaţia în care oamenii vor vrea să meargă la petreceri şi peste tot, în locuri greu de controlat şi să se infectez. (…) Regulile care au fost aprobate prin Hotărâre de Guvern rămân. Nu avem intenţia să înăsprim regulile, dar nu avem intenţia să relaxăm regulile”, a declarat şeful DSU, Raed Arafat, la un post de televiziune.

Întrebat ce ar putea face românii în noapte de Revelion, Raed Arafat a răspuns: „Ieşim pe balcon, ne uităm pe geam, ne uităm la televizor”.

Acesta consideră că nu este recomandabil ca oamenii să plece de acasă, în concediu, de sărbători, arătând că regulile trebuie respectate şi că „organizarea unei petreceri de Anul Nou, cu regulile care sunt acum, va fi foarte greu”.

În privinţa celor care au rezervări la munte în pensiuni şi hoteluri, secretarul de stat a spus că „soluţia cea mai onorabilă şi cea mai corectă” este ca cei care vor să petreacă de Revelion este „să ducă mâncarea în cameră, să sărbătoreşti ca şi cum ai fi fost acasă”, pentru a nu exista contact „intens” între persoane în sălile de evenimente.

El a atras atenţia asupra situaţiei hotelurilor care au cazează turişti mulţi, având restaurant cu o capacitate redusă, care poate funcţiona doar parţial, conform regulilor.

„Gândiţi-vă că aceşti oameni trebuie să meargă la rând să mănânce”, a explicat şeful DSU, menţionând că din aglomeraţiile care se pot realiza în restaurante se pot produce infectări în cazul unui număr mare de persoane.

Potrivit lui Raed Arafat, ”această boală s-a dovedit a fi mult mai mult decât au zis unii la început, decât o simplă gripă. Nu este o simplă gripă. Este o boală destul de serioasă, cu impact destul de serios asupra corpului. Până şi cei care se vindecă şi devin negativi rămân cu sechele de lungă durată, care nici nu ştim cât de lungă va fi durata lor şi dacă vor fi permanente. Aşa că mai bine evităm decât să ne expunem şi să-i pierdem pe cei dragi sau să ne punem viaţa în pericol”.

 

CITEȘTE ȘI:

Franța a interzis circulația între orele 20.00-6.00. Amenda este de 135 euro

Fondul de Investiții în Energie Kazah-Român a deschis 10 benzinării Rompetrol în acest an

Mai puține accidente produse de șoferi aflați sub influenţa alcoolului

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Înverzirea flotelor corporative
Flotă verdeJuridic

Înverzirea flotelor corporative. Consultarea europeană se apropie de final

Deschisă în februarie 2023, consultarea publică a Comisiei Europene privind ecologizarea flotelor...

permisul de conducere
Juridic

Emiterea duplicatului permisului de conducere este disponibilă și online

Începând cu luna iunie, șoferii care și-au pierdut permisul de conducere sau...

permis auto
Juridic

Când poate conduce un minor cu permis auto categoriile B şi BE. Proiect

Un minor în vârstă de 17 ani care deţine permis auto categoriile...

drogați
Juridic

Șoferii prinși băuți sau drogați la volan rămân fără carnet 10 ani

Șoferii prinşi la volan cu o alcoolemie mai mare de 0,8/mie sau...