Franța
Home Administrare flote Juridic Franța a interzis circulația între orele 20.00-6.00. Amenda este de 135 euro

Franța a interzis circulația între orele 20.00-6.00. Amenda este de 135 euro

Franța a reinstaurat starea de urgență din data de 17 octombrie care a fost prelungită până la 16 februarie 2021. Începând din 15 decembrie este interzisă circulația pe timpul nopții, în intervalul 20.00-6.00, orice încălcare a dispoziției fiind pedepsită cu o amendă de 135 de euro.

Vor fi permise derogări (cu prezentarea documentului justificativ aferent) pentru următoarele situații: motive profesionale, urgență familială, misiune de interes general, motive medicale, pentru persoanele cu dizabilități (și însoțitor), plimbarea animalelor de companie. Noul document justificativ pentru intervalul orar 20.00-6.00 este disponibil pe pagina Ministerului francez de Interne https://www.interieur.gouv.fr/Actualites/L-actu-du-Ministere/Attestations-de-deplacement-couvre-feu.

O excepție de la circulația pe timpul nopții este valabilă pentru seara de 24 decembrie, dar NU și pentru seara zilei de 31 decembrie.

Se elimină restricția de deplasare pe o rază de maximum 20 km. Nu va mai fi nevoie de documentul justificativ de deplasare (cu excepția intervalului orar 20.00-6.00). Vor fi permise deplasările pe tot teritoriul francez, precum și în străinătate.

Rămân închise cafenelele, restaurantele și barurile, precum și cinematografele, teatrele, muzeele, sălile de concerte, parcurile de distracție, grădinile zoologice, stadioanele, sălile de sport (cel puțin până pe 7 ianuarie 2021).

Lăcașurile de cult sunt deschise și pot fi oficiate ceremonii religioase, cu respectarea unui protocol strict.

Persoanele care sosesc, pe cale aeriană în Franța, pe aeroportul internațional Paris – Charles de Gaulle, trebuie să păstreze cartea de îmbarcare pentru a o prezenta la controlul poliției de frontieră. În cazul pasagerilor români, cartea de îmbarcare atestă că vin dintr-un stat care nu se află pe lista roșie a autorităților franceze.

Conform decretului nr. 2020-1310 din 29 octombrie 2020 (https://www.legifrance.gouv.fr/jorf/id/JORFTEXT000042475143), modificat pe 6 noiembrie (https://www.legifrance.gouv.fr/jorf/id/JORFTEXT000042504821), pasagerii sunt obligați să prezinte transportatorului aerian, înainte de îmbarcare, o declarație pe propria răspundere (déclaration sur l’honneur) care atestă că nu prezintă simptome de infectare cu SARS-CoV-2 și că nu au intrat în contact cu un caz confirmat de Covid-19 în perioada de 14 zile înaintea zborului. De asemenea, pasagerii au obligația de a purta mască de protecție.

Același decret prevede, pentru pasagerii curselor aeriene, în funcție de statul din care sosesc, dispoziții cu privire la prezentarea unui rezultat negativ al unui test biologic molecular pentru SARS-CoV-2 (de exemplu, test PCR), realizat cu cel mult 72 de ore înainte de zbor.

Pentru aeroportul Paris-Beauvais funcționează serviciul de transport, precum și parcarea.

Pe aeroportul Orly este funcțional doar terminalul Orly 3, iar pe aeroportul Roissy-Charles de Gaulle sunt funcționale terminalele 2E și 2F.

Persoanele care sosesc, pe cale aeriană în Franța, pe aeroportul internațional Paris – Charles de Gaulle, trebuie să păstreze cartea de îmbarcare pentru a o prezenta la controlul poliției de frontieră. În cazul pasagerilor români, cartea de îmbarcare atestă că vin dintr-un stat care nu se află pe lista roșie a autorităților franceze.

Pe baza datelor transmise de statele membre ale UE, în fiecare săptămână, Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) publică o hartă în care se disting 4 culori, în funcție de situația epidemiologică a unei regiuni/țări – verde, portocaliu, roșu, gri (https://www.ecdc.europa.eu/en/covid-19/situation-updates/weekly-maps-coordinated-restriction-free-movement).

La plecare și sosire, compania „Paris Aéroport” și companiile aeriene au introdus dispozitive de măsurare a temperaturii pentru a limita răspândirea SARS-CoV-2.

Tot la plecare, companiile aeriene pot măsura temperatura pasagerilor anterior îmbarcării către anumite destinații. Dacă este necesar, pasagerilor cu o temperatură peste 38°C li se poate refuza îmbarcarea.

 

CITEȘTE ȘI

„Porţile Transilvaniei”, o nouă rută cultural-turistică recunoscută de Ministerul Economiei

Germania intră în carantină generală strictă din 16 decembrie până în 10 ianuarie 2021

Cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete, în scădere cu 2,4% în octombrie

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

măsurile fiscal-bugetare
FiscalitateJuridic

Guvernul a adoptat proiectul de lege privind măsurile fiscal-bugetare. Modificări de ultim moment

Guvernul a aprobat, luni, proiectul de lege privind măsurile fiscal-bugetare, după ce...

influenţa drogurilor
Juridic

Șoferii aflați sub influenţa drogurilor sau alcoolului nu vor mai putea conduce timp de 10 ani. Proiect

Un proiect legislativ destinat combaterii traficului de droguri prevede și interzicerea dreptului...

autoturisme
Juridic

Noile măsuri fiscale. Cum vor fi limitate cheltuielile cu autoturisme și consumul de carburați în instituțiile de stat

În cadrul Legii privind unele măsuri fiscal bugetare pentru asigurarea sustenabilității financiare...

abonamente
Juridic

În sectorul 3, conducătorii auto pot achiziționa abonamente pentru parcare pe timp de zi

Din 15 septembrie, conducătorii auto au posibilitatea de a achiziționa abonamente lunare...