Cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete, în scădere cu 2,4% în octombrie

În luna octombrie 2020, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a scăzut faţă de luna precedentă cu 2,4%, iar rezultatul după primele 10 luni indică o diminuare de 10,1% comparativ cu perioada similară din 2019, a anunțat astăzi Institutul Național de Statistică (INS).
comerţul

Octombrie 2020 comparativ cu septembrie 2020

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna octombrie 2020, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 2,4%, ca urmare a diminuărilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (-15,0%), comerţul cu autovehicule (-3,5%) și la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-1,4%).

Comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule a crescut cu 0,6%.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna octombrie 2020, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 4,5%

Octombrie 2020 vs. octombrie 2019

Potrivit INS, volumul total al cifrei de afaceri din comerţul auto-moto, serie brută, în luna octombrie 2020, comparativ cu luna octombrie 2019, a înregistrat o scădere cu 6,1%, ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (-8,8%) și la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-7,1%).

Creșteri au înregistrat comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+87,4%) şi activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+0,3%).

Volumul total al cifrei de afaceri, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna octombrie 2020, a înregistrat o scădere cu 2,9% faţă de luna octombrie 2019.

Ianuarie – octombrie 2020 comparativ cu perioada similară din 2019

În primele 10 luni din 2020, comparativ cu perioada similară de anul trecut, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat o cifră de afaceri mai mică cu 9,5%, ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (-15,1%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-7,2%).

Creșteri au înregistrat comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+85,4%) şi activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+1,4%).

În perioada ianuarie-octombrie 2020, comparativ cu aceeași perioadă de anul trecut, volumul cifrei de afaceri, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut cu 9,3%.

Cifra de afaceri reprezintă veniturile totale înregistrate de către o societate în perioada de referinţă, provenite atât din activitatea principală, cât şi din activităţile secundare exercitate de aceasta. Cifra de afaceri nu include TVA şi veniturile din vânzarea sau transferul de mijloace fixe.

 

CITEȘTE ȘI:

Fondul de Investiții în Energie Kazah-Român a deschis 10 benzinării Rompetrol în acest an

Mai puține accidente produse de șoferi aflați sub influenţa alcoolului

Cât mai poate fi utilizată Cartea de Identitate pentru intrarea în Marea Britanie

 

 

Adaugati comentariu