Advertisement
influenţa alcoolulu
Home Infrastructură Siguranţă rutieră Mai puține accidente produse de șoferi aflați sub influenţa alcoolului

Mai puține accidente produse de șoferi aflați sub influenţa alcoolului

În primele 11 luni ale anului 2020, numărul accidentelor rutiere în care au fost implicaţi conducătorii de vehicule aflaţi sub influenţa alcoolului a scăzut cu 23,6%, comparativ cu situaţia înregistrată în aceeaşi perioadă a anului 2019, numărul persoanelor decedate în astfel de accidente a scăzut cu 21,8%, iar numărul persoanelor rănite grav cu 27,4%, a anunțat Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

În România este interzisă conducerea sub influenţa alcoolului, astfel că polițiștii rutieri fac periodic controale în trafic pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul consumului de băuturi alcoolice, dar şi de substanţe psihoactive.

Astfel, în perioada 7 – 13 decembrie 2020, poliţiştii rutieri, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), au testat, în trafic, peste 35.000 de șoferi cu aparatele etilotest, etilometru sau drugtest. Dintre aceștia, 688 au fost depistaţi în timp ce se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice, iar 19, sub influenţa substanţelor psihoactive.

De exemplu, la data de 10 decembrie 2020, un bărbat a fost depistat conducând un autoturism, în judeţul Bacău, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal.

La data de 11 decembrie 2020, o persoană a fost depistată conducând autoturismul, în judeţul Dâmboviţa, în timp ce se afla sub influenţa substanţelor psihoactive. În urma controlului efectuat asupra unui pasager, poliţiştii au descoperit diferite cantităţi de substanţe psihoactive. În cauză, a fost întocmit dosar penal.

La data de 12 decembrie 2020, un alt bărbat a fost depistat conducând autoturismul, în judeţul Galaţi, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat şi având suspendat dreptul de a conduce autovehicule, ca urmare a săvârşirii unei infracţiuni la regimul rutier. În cauză, a fost întocmit dosar penal. Conducătorul auto a fost reţinut pentru 24 de ore, iar instanţa de judecată a dispus arestarea preventivă a acestuia.

 

CITEȘTE ȘI:

Cât mai poate fi utilizată Cartea de Identitate pentru intrarea în Marea Britanie

Șoferii și pasagerii de taxi din Brașov, victimele boicotului dispeceratelor locale

ALD Automotive lansează soluția flexibilă de mobilitate, ALD Flex

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Bulgaria
Siguranţă rutieră

Timpi măriți de așteptare la punctele de trecere a frontierelor cu Bulgaria

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau...

Infotrafic
Siguranţă rutieră

INFOTRAFIC: 17 tronsoane de drumuri naţionale sunt închise circulației rutiere

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, luni, la...

decese rutiere
Siguranţă rutieră

Harta regiunilor UE cu cele mai multe decese rutiere

Eurostat a dat recent publicității o hartă a regiunilor din UE unde...