Advertisement

rompetrol
Home Administrare flote Carburanţi Fondul de Investiții în Energie Kazah-Român a deschis 10 benzinării Rompetrol în acest an

Fondul de Investiții în Energie Kazah-Român a deschis 10 benzinării Rompetrol în acest an

Fondul de Investiții în Energie Kazah-Român a deschis o nouă benzinărie în România sub brandul Rompetrol, a zecea din acest an și a 30-a din rețea, a anunțat Rompetrol.

Cele 10 noi benzinării sunt situate în București (Strada Sisești) și județele: Cluj (Vuia, Oradea Clujului, localitatea Gheorghieni), Ilfov (Clinceni, 1 Decembrie), Prahova (DN1 – Câmpina), Argeș (Curtea de Argeș), Vâlcea (Valea Oltului – Călimănești) și Dolj (Craiova -Simnic).

„În contextul întârzierilor generate de COVID 19 – livrări materiale, lucrări/brașamente, avize/recepții, am reușit să ne continuăm și în acest an programul de extindere a rețelei de distribuție carburanți în România. Noile stații reconfirmă angajamentul Fondului și al acționarilor săi în susținerea sectorului energetic și a investițiilor strategice, prin crearea de noi locuri de muncă, noi surse de finanțare a bugetelor locale și centrale, dar și construcția unei noi capacități de producție energie electrică și termică în regiunea Dobrogea”, a declarat Iskander Abdibaitov, directorul general al Fondului de Investiții în Energie Kazah-Român.

În prezent, fondul, prin vehiculul investițional (SPV) – KMG Rompetrol Development, deține 30 de benzinării sub brandul Rompetrol și care comercializează exclusiv gama de carburanți auto Efix – produși de rafinăria Petromidia Năvodari. Aceasta este parte a Rompetrol Rafinare – care operează și rafinăria Vega Ploiești și divizia de petrochimie – unicul producător intern de polimeri, fiind deținută în principal de KMG International (54,63% – direct și indirect) și Statul Român, prin Ministerul Energiei (44,7%).

Fondul de Investiții în Energie Kazah-Român și-a propus să atingă până în 2023 o rețea de 84 benzinării în România (achiziția și modernizarea de stații existente, construcția de noi stații), care vor asigura crearea a peste 1.000 de noi locuri de muncă, peste 5.000 de persoane implicate în diverse faze de dezvoltare (design, execuție, construcție) și peste 1.200 parteneri comerciali.

Un alt proiect investițional vizat de Fond îl reprezintă construirea unei noi centrale în cogenerare la Midia prin vehiculul investițional (SPV) – Rompetrol Energy S.A., unde va fi acționarul majoritar alături de KMG International, Rominserv și Uzina Termoelectrică Midia. Noua unitate de producere combinată de energie electrică și termică va funcționa cu gaze naturale drept combustibil principal si va produce aproximativ 80 MW energie electrică – din care circa 60-70 MW pentru acoperirea integrală a necesarului de energie electrică al platformei Petromidia, abur tehnologic de până la 180 tone/oră, plus necesarul de apă caldă pentru sistemul de încălzire al orașului Năvodari – până la 20 MWt/oră. Investiția totală a fondului în acest proiect se ridică la circa 148 de milioane de dolari, termenul estimat pentru punerea în funcțiune a noii centrale fiind în prima jumătate a anului 2023.

În prezent, nivelul total al investițiilor Fondului pentru proiectele energetice aprobate se ridică la 290 de milioane de dolari.

Fondul de Investiții în Energie Kazah-Român a fost înființat în octombrie 2018 de catre KMG International şi Societatea de Administrare a Participaţiilor în Energie, obiectivul principal si strategic al acestuia urmărind dezvoltarea de proiecte energetice în România.

 

CITEȘTE ȘI:

Mai puține accidente produse de șoferi aflați sub influenţa alcoolului

Cât mai poate fi utilizată Cartea de identitate pentru intrarea în Marea Britanie

Șoferii și pasagerii de taxi din Brașov, victimele boicotului dispeceratelor locale

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

emisiile
Carburanţi

Agenția Internațională pentru Energie ajută flotele să compare emisiile de CO2 ale vehiculelor

Un instrument interactiv lansat de Agenția Internațională pentru Energie (IEA) oferă managerilor...

Lukoil
Carburanţi

ANPC a decis închiderea, temporară, a patru benzinării din rețeaua Lukoil

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a început o amplă acţiune de control,...

mol
Carburanţi

Grupul MOL își propune să atingă neutralitatea emisiilor de carbon printr-o tranziție inteligentă

Grupul MOL și-a actualizat strategia pe termen lung, Shape Tomorrow, și își...

OMV-Petrom
Carburanţi

ANPC a decis închiderea temporară a 11 staţii de carburant din reţeaua OMV-Petrom

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a decis închiderea temporară a 11 staţii...