Advertisement

toyota masini hibride - floteauto
Home Piaţa auto Flotă verde În 2014, Toyota celebrează un nou record de vânzări pentru mașini hibrid: 7 milioane de exemplare

În 2014, Toyota celebrează un nou record de vânzări pentru mașini hibrid: 7 milioane de exemplare

În cei 17 ani de când Toyota a devenit cel mai mare producător de mașini hibrid din lume, compania japoneză a depășit pragul de 7 milioane de vehicule cu propulsie hibridă vândute în mai mult de 90 de țări și regiuni. Iar planurile continuă, atât la nivel internațional, cât și în România.

Ca urmare a angajamentului pe care și l-a asumat față de păstrarea unui mediu înconjurător cât mai curat și prin politica Toyota Earth Charter, intenția companiei este de a reduce cu 25% consumul de carburant, prin lansarea și dezvoltarea unor tehnologii precum hybrid plug in, mașini electrice și FCV (hidrogen). După calculele companiei japoneze,  la data de 30 septembrie 2014, emisiile de noxe CO2 au fost reduse cu aproximativ 49 milioane de tone datorită utilizării mașinilor hibrid, în același timp economisind aproximativ 18 milioane de tone de benzină.  Aceste rezultate se datorează utilizării  tehnologiei hibrid în comparație cu tehnologiile convenționale  a mașinilor de dimensiuni similare.

toyota masini hibride - floteauto 1
Anul 1997 a marcat lansarea în premieră a primului automobil hibrid de serie mare: Toyota Prius

Pentru prima data în istoria auto, Toyota a lansat „Coaster Hybrid EV” în luna august 1997 și „Prius” – primul model hibrid de serie –  în luna decembrie a aceluiași an. De atunci, mașinile hibrid Toyota au primit un sprijin extraordinar de la consumatorii din întreaga lume. La nivel mondial, Toyota comercializează 27 de modele de autoturisme hibrid diferite și un model plug-in hibrid în mai mult de 90 de țări și regiuni. În plus, de la începutul anului 2014, până la sfârșitul anului 2015, sunt planificate lansări de modele hibrid noi, într-un număr total de 15. Astfel, Toyota va continua să-și mărească  gama de modele hibrid și creșterea numărului de țări și regiuni în care va comercializa aceste modele.

În Europa, Prius a fost comercializat începând cu anul 2000. Tot în Europa, anul 2014 a adus un nou record în vânzarea de mașini Toyota hibrid, acestea au atins un număr de 145.400 unitati vândute, reprezentând o creștere de 9% față de anul anterior. Vânzările de modele Lexus hibrid au crescut cu 36% față de anul anterior, cu 32.655 unități vândute.

toyota masini hibride - floteauto 2
Modelele hibrid Toyota și Lexus au ajuns la vânzări de peste 500 de exemplare în România

În România primul model hibrid – Prius – a fost lansat în anul 2006, iar în 2010 Toyota România a lansat primul hibrid compact în segmentul C – Auris. Din 2006 până în prezent, vânzările de mașini hibrid Toyota & Lexus au atins cifre îmbucurătoare, acest fapt demonstrând încrederea și suportul clienților în tehnologia hibrid. În ultimii trei ani în România s-au comercializat peste 500 unități mașini hibrid, aproximativ 200 unități anual.

Promisiunea Toyota pentru clienții săi este să îmbunătățească performanța tehnologiei hibrid, să reducă costurile și să extindă linia de produse hibrid dintre modelele cu propulsie convențională, atat de apreciate de către clienții Toyota.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Primăria Sectorului 3
Flotă verdeFonduri publice

Primăria Sectorului 3 și-a bugetat 3,1 mil. lei pentru achiziționarea a 28 de vehicule electrice

Primăria Sectorului 3 al Capitalei a lansat licitația pentru achiziția unui număr...

TCO
Flotă verde

Unde a ajuns România pe drumul către mobilitatea electrică? TCO mașini electrice vs TCO mașini termice

Costul total de deținere (TCO) al unei mașini electrice în România, de...

vehicule electrice
Flotă verde

Încărcarea încă încetinește achiziționarea unui vehicul electric. Studiu GiPA

Utilizatorii noi de vehicule electrice sunt mulțumiți de experiența de conducere, deși...