12 oferte pentru reabilitarea DN 6 Alexandria – Craiova, lot 2 Mihăeşti – Caracal

Reabilitarea tronsonului 2 dintre Mihăeşti şi Caracal, parte din DN 6 Alexandria - Craiova, avansează după mai bine de 10 ani de întârzieri, 12 oferte fiind depuse pentru reabilitarea acestui tronson, a anunţat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.DN 6 Alexandria - Craiova

„Mă bucur să anunţ că, după mai bine de un deceniu de întârzieri, reabilitarea tronsonului 2 dintre Mihăeşti şi Caracal, parte din DN 6 Alexandria – Craiova, avansează în sfârşit. Licitaţia pentru acest proiect a fost relansată în luna martie a acestui an, iar astăzi s-au depus 12 oferte în cadrul procedurii. În afară de repararea covorului asfaltic pe cei 48 de km ai lotului care se află pe raza judeţului Olt, modernizarea acestui drum presupune şi reabilitarea a 9 poduri, inclusiv reparaţii capitale la podul peste râul Olt de la Stoeneşti”, a precizat Cătălin Drulă.

Potrivit acestuia, proiectul este estimat la aproximativ 300 de milioane de lei şi va fi finanţat din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare – POIM.

Execuţia lucrărilor va dura cel mult 18 luni, conform cerinţelor CNAIR.

În paralel, pentru sudul şi sud-estul ţării ministrul Transporturilor spune că se înregistrează progrese şi în proiectele pentru alte drumuri de mare viteză care vor oferi o alternativă la circulaţia pe drumurile naţionale şi, implicit, degrevarea acestora de trafic:

  • Craiova – Lugoj – licitația pentru proiectare a fost lansată la începutul lunii iunie;
  • Craiova – Târgu Jiu – contractul pentru proiectarea la cheie a fost semnat în martie 2021;
  • Craiova Piteşti – tronsonul dintre Slatina şi Balş va fi dat în folosinţă anul acesta;
  • Bucureşti – Alexandria – licitaţie pentru proiectare a fost lansată în luna mai.

 

CITEȘTE ȘI:

Lucrările la Varianta de ocolire Timişoara Sud au fost deblocate

Lira egipteană, lira turcească și leva, cele mai căutate valute de călătorie

Autostrada Târgu Neamţ-Iaşi-Ungheni ar putea fi finanţată prin Programul Operaţional Transport

 

 

Adaugati comentariu