ITP
Home Administrare flote Service RAR a închis aproape 600 de service-uri auto

RAR a închis aproape 600 de service-uri auto

Registrul Auto Român (RAR) a aplicat amenzi de 1,1 milioane lei unor service-uri auto, oprind activitatea unui număr de 582 de unităţi. Principalele motive au fost lipsa autorizaţiilor tehnice şi calitatea slabă a reparaţiilor.

RAR a efectuat, în primele nouă luni, 2.118 de controale la firmele care efectuează reparaţii auto, unele dintre acestea ca urmare a reclamaţiilor depuse de clienţi nemulţumiţi de calitatea slabă a reparaţiilor.

”Calitatea slabă a unor servicii de reparaţii din domeniul auto s-a constatat şi ca urmare a celor 426 de reclamaţii primite şi rezolvate în termenul legal”, arată reprezentanţii RAR.

Instituţia a dispus, în urma controalelor, 582 de măsuri de oprire a activităţii pentru service-urile la care au fost constate probleme. Printre cel mai des întâlnite nereguli a fost lipsa autorizaţiilor tehnice.

Autorizaţia tehnică de funcţionare se acordă operatorilor economici care îndeplinesc condiţiile de dotare, documentaţie tehnică si tehnologii corespunzătoare, au angajat personal calificat corespunzător lucrărilor pe care le execută.

Reprezentanţii RAR au observat şi lipsa verificărilor care să garanteze că vehiculul reparat corespunde condiţiilor legale privind admiterea şi menţinerea în circulaţie şi lipsa dovezilor de acordare a garanţiei legale privind lucrările efectuate.

RAR este autoritatea competentă în România în domeniul vehiculelor rutiere, siguranţei rutiere, protecţiei mediului înconjurător şi asigurării calităţii.

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Dacia
Service

Vehicul de înlocuire. Mobilitate 100% cu Dacia

Începând din luna iunie 2023, clienții Dacia ale căror vehicule sunt afectate...

reparații auto
AsigurăriService

9 din 10 români vor publicarea unor prețuri de referință pe piața de reparații auto

9 din 10 români (93%) consideră că ar fi benefică publicarea anuală,...

Service

Calea către service-uri auto incluzive

Un studiu recent al celor de la Castrol identifică cinci pași cheie...

RAR
Service

RAR: Conflictele dintre clienți și service-urile auto, la masa negocierilor

Registrul Auto Român (RAR) a implementat o soluție rapidă de rezolvare a...