Advertisement
Dacia
Home Administrare flote Service Vehicul de înlocuire. Mobilitate 100% cu Dacia

Vehicul de înlocuire. Mobilitate 100% cu Dacia

Începând din luna iunie 2023, clienții Dacia ale căror vehicule sunt afectate de un incident imobilizant au la dispoziție o soluție de mobilitate gratuită oferită în întreaga rețea de reparatori autorizați a constructorului. Astfel, în completarea soluțiilor deja existente (vehicule proprii ale reparatorilor din fiecare județ, respectiv Dacia Asistență), clienții vor putea beneficia de un vehicul de înlocuire pe perioada în care automobilul pe care îl dețin este imobilizat pentru reparații.

La nivel național vor fi disponibile 117 vehicule, ceea ce reprezintă cea mai mare flotă de vehicule de curtoazie din România. În plus, Dacia devine prima companie auto din România care oferă clienţilor săi posesori de vehicule electrice o soluție identică de mobilitate. Și aceasta pentru că flota de vehicule de înlocuire, disponibilă din această lună în întreaga rețea Dacia, cuprinde 27 de vehicule Spring.

În plus, sunt disponibile 74 de automobile Sandero Stepway, 10 vehicule Duster și câte 3 vehicule Jogger și Logan, toate în versiuni superioare de echipare.

Pentru acordarea unui vehicul de curtoazie, este necesar ca vehiculul imobilizat, marca Dacia, să aibă o vechime de maxim 7 ani, sau 200.000 km parcurși.

În cazul defecțiunilor de ordin mecanic sau electric, vehiculul de înlocuire se acordă, în funcție de disponibilitate, chiar din ziua emiterii ordinului de reparație.

În cazul reparațiilor de caroserie, vehiculul de curtoazie este oferit, în funcție de disponibilitate, începând din a 16-a zi de la emiterea ordinului de reparație.

 

 

 

(Articol publicat în revista Flote Auto, iunie 2023)

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Aproape 56% dintre români pleacă în vacanță în străinătate cu autoturismul personal

Două noi spații de servicii pe Autostrada A1, în zona localității Șagu

 

 

%s Comentariu

  • Acest articol despre practicile Dacia de a oferi clienților soluții de mobilitate în situarea în care vehiculul a fost imobilizat pentru un incident imobilizant mi se pare extrem de interesant. Aș fi foarte încântată să beneficiez de această soluție, în ipoteza în care aș avea un automobil Dacia. Apreciez inițiativa Dacia de a le furniza clienților săi soluții de mobilitate și sper ca această idee să fie preluată și de alte marci auto.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

reparații auto
AsigurăriService

9 din 10 români vor publicarea unor prețuri de referință pe piața de reparații auto

9 din 10 români (93%) consideră că ar fi benefică publicarea anuală,...

Service

Calea către service-uri auto incluzive

Un studiu recent al celor de la Castrol identifică cinci pași cheie...

RAR
Service

RAR: Conflictele dintre clienți și service-urile auto, la masa negocierilor

Registrul Auto Român (RAR) a implementat o soluție rapidă de rezolvare a...

Întreținerea vehiculelor electrice
AnvelopeService

Întreținerea vehiculelor electrice. Costuri reduse, dar și noi provocări

La prima vedere, întreținerea vehiculelor electrice este mai ieftină decât cea a...