Advertisement
autoturismul personal
Home Transporturi Aproape 56% dintre români pleacă în vacanță în străinătate cu autoturismul personal

Aproape 56% dintre români pleacă în vacanță în străinătate cu autoturismul personal

Peste 53% dintre românii care își vor petrece concediul în străinătate în această vară au ales ca destinație țări precum Grecia, Bulgaria și Turcia,iar aproape 56% au ales ca mijloc de transport autoturismul personal, rezultă dintr-un sondaj realizat de CEC Bank în parteneriat cu comparatorul bancar FinZoom.ro

Grecia este țara unde cei mai mulți români au ales să își petreacă concediul, respectiv aproape 22% dintre respondenți, în timp ce peste 17% au ales Bulgaria iar aproape 14,5% vor merge în Turcia. Totodată, peste 10% au ales să viziteze Italia, aproape 8% – Egipt, peste 7% – Spania iar mai mult de 6% – Franța. Printre alte destinații unde românii își vor petrece concediul se numără: Albania, Germania, Tunisia, Ungaria, Slovenia, Cipru, Anglia, Belgia, Danemarca, ș.a.

Când trebuie să aleagă mijlocul de transport pe care îl folosesc când merg în vacanță, aproape 56% dintre respondenți au menționat autoturismul personal, în timp ce trenul este ales de peste 19%, avionul de aproape 13% iar autocarul de puțin peste 12%.

La întrebarea – De unde faci rost de bani pentru vacanță – peste 70% dintre respondenți au răspuns că strâng banii din timp, făcând economii pe parcursul anului, peste 20% spun că folosesc tichetele de vacanță pentru plata concediului, peste 4% apelează la cardul de credit/overdraft, aproape 3% spun că se împrumută la rude sau la prieteni iar peste 2% primesc prime de concediu de la angajator.

În ceea ce privește mărimea bugetului de vacanță, peste 35% spun că acesta este similar cu cel de anul trecut. O scădere a bugetului, cu 10% până la 30%, s-a înregistrat pentru circa 37% în timp ce pentru circa 15% s-a înregistrat o creștere de 10% – 30%.

La întrebarea referitoare la cum vor face plățile în concediu, peste 62% dintre respondenți spun că vor folosi cardurile, fie că sunt de debit sau de credit, fie o combinație de plată cash și card. Numai aproximativ 37% spun că vor folosi exclusiv cash-ul pentru a face plăți în concediu.

Sondajul a fost realizat online, de comparatorul financiar FinZoom, la cererea CEC Bank, pe un eșantion reprezentativ de circa 1.200 de respondenți din toată țara, reprezentativ pentru utilizatorii de internet. 54,9% dintre respondenți sunt salariați, 74,83% locuiesc la oraș, 38,08% au studii superioare.

 

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Flota Administrației Fondului pentru Mediu crește cu 4 autovehicule electrice

Două noi spații de servicii pe Autostrada A1, în zona localității Șagu

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

navele de croazieră
Transporturi

Navele de croazieră de lux ale Europei emit oxizi de sulf ca 1 miliard de autovehicule. Studiu T&E

Poluarea produsă de navele de croazieră în jurul porturilor a depășit cu...

centru logistic regional
Transporturi

România, un potențial centru logistic regional. Opinie Gebrüder Weiss

Potrivit Gebrüder Weiss, România are potențial de a deveni un centru logistic...

trenul metropolitan
Transporturi

Trenul metropolitan din regiunea București – Ilfov va fi extins spre Scroviștea și Fundulea

Trenul metropolitan, care circulă în prezent doar pe ruta Gara de Nord...

trenuri electrice
Transporturi

România primește peste 52 mil. euro pentru achiziționarea a 37 de trenuri electrice

Peste 52 de milioane euro din Fondul european de dezvoltare regională vor...