WebEye a lansat soluţia Scanner

Furnizorul de soluţii telematice, WebEye, a lansat soluţia Scanner, care face posibilă transmiterea în timp real a documentelor de însoţire a mărfii şi a altor documente specifice activităţii de transport. Se reduce astfel considerabil timpul de procesare a tranzacţiilor financiare.

Una dintre cele mai mari provocări pentru companiile care activează în domeniul logisticii constă în gestionarea documentelor de transport, un proces de regulă greoi, care reduce în mod semnificativ eficienţa financiară a companiilor.

levente-gall-floteautoDepartamentul de cercetare şi dezvoltare al WebEye este într-o căutare permanentă a soluţiilor care să le eficientizeze operaţiunile clienţilor noştri. Prin dezvoltarea WebEye Scanner am căutat o soluţie la problemele de gestionare a documentelor CMR aferente transporturilor, care sunt atât de familiare companiilor din domeniul logisticii. Aplicaţia le va permite firmelor din zona logisticii să fie plătite pentru serviciile lor cu zile şi chiar săptămâni mai devreme decât până acum, ceea ce va contribui la stabilitatea financiară a acestora. Procesarea documentelor în format digital are şi avantajul că este mai sigură şi mai precisă, aşadar întreaga activitate a companiilor devine mai eficientă”, a spus Levente Gall, directorul general al WebEye Romania.

Transmiterea rapidă şi sigură a documentelor este o provocare constantă pentru operatorii din domeniul transportului de marfă. Eficienţa activităţii depinde de transferul optim al documentelor de călătorie CMR (documentele de transport aprobate prin Convenţia privind Contractul Internaţional pentru transportul rutier al mărfurilor). Acest lucru este esenţial pentru a asigura livrarea documentelor de însoţire conform termenilor contractuali. Odată confirmată primirea documentelor de către cealaltă parte, companiile transportatoare pot iniţia acţiunea financiară a tranzacţiei. În cazul transporturilor de marfă internaţionale, acţiunea de returnare şi procesare a documentelor pe suport de hârtie poate dura zile sau chiar săptămâni, ceea ce poate genera întârzieri majore în obţinerea, de către compania logistică, a
plăţii aferente.

Noua aplicaţie gândită de compania WebEye, care este prezentă în 14 ţări din Europa, asigură transmiterea unei copii a documentelor CMR, ceea ce are ca efect îmbunătăţirea eficienţei financiare a activităţii de transport.

Scanner-ul Webeye este o aplicaţie dezvoltată pentru utilizatorii sistemului de operare Android care permite digitalizarea documentului de transport (CMR) şi a oricător alte documente specifice transporturilor, prin simpla folosire de către şoferi a unei tablete imediat după descărcarea mărfii.

 

Adaugati comentariu