VW e-Samba – un posibil nume pentru viitorul microbuz electric

Nemții au înregistrat oficial denumirea e-Samba, care unește două lumi: pe cea a hipioților îndrăgostiți de legendarul microbuz și pe cea a propulsiilor electrice. Cel mai probabil așa se va numi versiunea de serie a lui ID. Buzz, sau măcar o versiune specială a acesteia.VW e-Samba floteauto.ro

Probabil mulți dintre noi nu știm, dar Samba este o denumire celebră în istoria gamei VW. Reprezintă versiunea de top a celui mai ”romantic” microbuz german, varianta split-window a lui VW Bus T1. O lovitură măiastră de marketing, un nume pe care nemții îl învie inteligent.

VW e-Samba floteauto.ro

Unii dintre puriști vor strâmba din nas, argumentând că celebrul nume este întinat de lipsa de charismă a viitorului microbuz electric, dar, în realitate, formele rotunjite îi atribuie un aer retro printre futuristele modele electrice. Sigur, nu are parbriz ”split” și nici barele de protecție proeminente ale originalului, dar are nici normele de securitate actuale nu-i permit să-și copieze prea mult strămoșul.

VW e-Samba: un model sau o versiune?

Nu se știe, însă, dacă nou-înregistrata denumire va fi dată viitorului model de serie al conceptului ID. Buzz, sau doar unei versiuni speciale de top, așa cum s-a întâmplat în cazul celebrului său înaintaș.

VW e-Samba patent floteauto

Al doilea model istoric Volkswagen, Beetle, este, de asemenea, subiect actual de discuții: deși oficialii germani au specificat clar că nu mai sunt șanse ca acesta să fie reintrodus în producție (cel puțin pentru o perioadă), șeful departamentului de design al companiei, Klaus Bischoff ”a scăpat” câteva detalii, într-un interviu on-line acordat siteului motorillustrated, în care a trădat posibilitatea unui viitor Beetle electric.

VW e-Samba floteauto.ro

Informația este plauzibilă, mai ales prin prisma preferințelor clienților de vehicule electrice, extrovertiți, care nu se tem să iasă în evidență și care caută modele de lifestyle. Nu numai VW profită de ”comorile” ascunse în istorie, ci și rivalii de la FIAT, cu 500 electric, precum și britanicii, cu carismaticul MINI Electric.

via carbuzz

Adaugati comentariu