3 zile de vreme rea în Capitală: Ploi torenţiale, vijelie şi grindină

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a publicat o prognoză specială pentru Capitală, valabilă în intervalul duminică, 5 mai 2019, ora 15 şi miercuri, 8 mai 2019, ora 9.Potrivit ANM, din după-amiaza zilei de duminică 5 mai şi până în dimineaţa zilei de miercuri, 8 mai, gradul de instabilitate atmosferică va fi temporar accentuat şi se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie, descărcări electrice şi grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor aduna cantităţi de apă însemnate, 15…25 l/mp şi izolat posibil peste 30…35 l/mp.

În Capitală. în zilele de duminică (5 mai) şi de luni (6 mai) temperatura maximă va fi de 21…23 de grade, iar luni dimineaţa se vor înregistra 12…13 grade.

Vremea se va răci începând de marţi, astfel încât, în Capitală, dimineaţa se vor înregistra în jur de 10 grade, după-amiaza 11…13 grade, iar miercuri dimineaţa 6…7 grade.

Pentru restul ţării, ANM anunţase anterior că vremea se va răci accentuat, luni (6 mai) în vest şi nord, iar marţi (7 mai) şi în celelalte regiuni. La munte, începând din noaptea de luni spre marţi (6/7 mai), precipitaţiile vor fi mixte, iar la altitudini de peste 1800 m va ninge şi vântul va avea intensificări, cu rafale de 60 – 70 km/h, spulberând zăpada.

 

CITEŞTE ŞI:

Unicredit Bank România se retrage complet de pe Facebook, de la 1 iunie

Pasajul Victoria intră în reparaţii extinse până luni dimineaţa

 

Adaugati comentariu