Advertisement

volvo cars
Home Piaţa auto Industrie auto Volvo Cars va produce ultima mașină diesel la începutul anului 2024

Volvo Cars va produce ultima mașină diesel la începutul anului 2024

Constructorul auto suedez Volvo Cars a anunţat, marţi, în cadrul Climate Week NYC, că la începutul anului 2024 va opri producția modelelor pe motorină, până în 2030 va vinde doar mașini complet electrice, iar până în 2040 va deveni o companie neutră din punct de vedere climatic.

Această etapă urmează deciziei adoptate de Volvo Cars anul trecut privind sistarea dezvoltării de noi motoare cu ardere internă. În noiembrie 2022, constructorul auto și-a vândut pachetul de acțiuni la Aurobay, societatea în participațiune care grupează toate activele asociate motoarelor cu ardere. Volvo a subliniat că nu va mai cheltui nicio coroană din bugetul de cercetare și dezvoltare pentru dezvoltarea de noi motoare cu ardere internă.

„Mașinile electrice sunt viitorul nostru și sunt superioare motoarelor cu ardere: generează mai puțin zgomot, mai puține vibrații, mai puține costuri de întreținere pentru clienții noștri și zero emisii de eșapament”, spune Jim Rowan, director executiv la Volvo Cars. „Suntem pe deplin concentrați pe crearea unui portofoliu larg de mașini premium, complet electrice, care să ofere tot ceea ce așteaptă clienții noștri de la un Volvo – și sunt o parte cheie a răspunsului nostru la schimbările climatice”, a precizat Jim Rowan, CEO Volvo Cars.

În 2022, Volvo Car Group a înregistrat un profit operațional de 22,3 miliarde de coroane (1,87 milarde de euro), veniturile s-au ridicat la 330,1 miliarde coroane (27,72 miliarde de euro), în timp ce vânzările globale au ajuns la 615.121 de mașini.

Controlată de grupul auto chinez Geely, Volvo Cars este listată la bursa Nasdaq Stockholm, unde este tranzacționată sub simbolul „VOLCAR B”.

În decembrie 2022, Volvo Cars avea aproximativ 43.200 de angajați cu normă întreagă. Sediul central și departamentele de dezvoltare de produse, marketing și administrare se află în principal în Göteborg (Suedia).

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Noile măsuri fiscale. Impozit special pe autoturismele cu o valoare de achiziție individuală de peste 375.000 lei

Trafic închis timp de 4 nopți pe aproximativ 4 km din Autostrada A2

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Twingo E-Tech Electric
Industrie auto

Renault va produce în Slovenia, modelul Twingo E-Tech Electric, cu un preț sub 20.000 de euro

Renault şi Guvernul sloven au încheiat un memorandum de înţelegere pentru producţia...

AutoturismeFlotă verdeIndustrie auto

Sunt SUV-urile electrice o investiție bună?

Nu mai este o noutate faptul că piața autoturismelor electrice este în...

ContiTech
Industrie auto

Continental are la Timișoara unul dintre cele mai mari laboratoare de testare ContiTech din Europa

Compania de tehnologie Continental a inaugurat, în cadrul ContiTech Timișoara, noua locație...

baterii
Industrie auto

Inovații tehnologice: Baterii pentru mașini electrice care se încarcă în mai puțin de 5 minute și durează 1 milion de km

Bateriile sunt Călcâiul lui Ahile pentru mașinile electrice: încărcarea durează mult, au...