Advertisement
impozit special
Home Administrare flote Fiscalitate Noile măsuri fiscale. Impozit special pe autoturismele cu o valoare de achiziție individuală de peste 375.000 lei

Noile măsuri fiscale. Impozit special pe autoturismele cu o valoare de achiziție individuală de peste 375.000 lei

Persoanele fizice și persoanele juridice care au în proprietate autoturisme înmatriculate/înregistrate în România a căror valoare de achiziție individuală depășește 375.000 lei vor plăti un impozit special timp de 5 ani, potrivit Legii privind unele măsuri fiscal bugetare pentru asigurarea sustenabilității financiare a României pe termen lung, pentru care Guvernul îşi va asuma răspunderea în Parlament.

Plata impozitului special se va face începând cu anul fiscal în care are loc predarea-primirea autoturismului sau pentru fracțiunea de ani rămasă până la împlinirea perioadei de 5 ani de la această dată pentru cele la care predarea-primirea autoturismului a avut loc anterior.

Impozitul special în cazul autoturismelor de valoare mare se determină prin aplicarea unei cote de 0,3% asupra diferenței dintre valoarea de achiziție și plafonul de 375.000 lei.

Potrivit Legii privind noile măsuri fiscale, impozitul special pentru autoturismele de mare valoare este datorat pentru întregul an fiscal, iar contribuabilii sunt obligați să-l calculeze și să-l declare până la data de 31 decembrie inclusiv a anului fiscal curent, la organul fiscal central în a cărui rază de competență se află domiciliul/sediul acestuia.

Impozitul special pentru autoturisme se plăteşte la bugetul de stat până la data de 31 decembrie inclusiv a anului pentru care se datorează impozitul.

Modelul și conținutul declarației privind impozitul special se stabilesc prin ordin al președintelui ANAF, ce va fi emis în termen de 60 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial a Legii privind noile măsuri fiscale.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Trafic închis timp de 4 nopți pe aproximativ 4 km din Autostrada A2

Noile măsuri fiscale. Cum vor fi limitate cheltuielile cu autoturisme și consumul de carburați

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

vehicule istorice
Fiscalitate

Rovinieta și taxa de pod vor fi achitate și pentru vehicule istorice

Începând din data de 16 octombrie, deținătorii de vehicule istorice vor fi...

măsurile fiscal-bugetare
FiscalitateJuridic

Guvernul a adoptat proiectul de lege privind măsurile fiscal-bugetare. Modificări de ultim moment

Guvernul a aprobat, luni, proiectul de lege privind măsurile fiscal-bugetare, după ce...

Impozitul pe cifra de afaceri
Fiscalitate

Impozitul pe cifra de afaceri va avea cel mai mare impact pentru companii. Sectorul auto, printre cele mai afectate

Impozitul pe cifra de afaceri va avea cel mai mare impact pentru...

fiscal
Fiscalitate

Cele mai importante propuneri de modificare a Codului Fiscal explicate de consultanții de la Deloitte. Când intră în vigoare

Proiectul de Lege publicat în data de 19 septembrie 2023 privind unele...