Advertisement
Volkswagen
Home Piaţa auto Volkswagen nu a ajuns la un acord în SUA

Volkswagen nu a ajuns la un acord în SUA

Oficialii Agenţiei pentru Protecţia Mediului din SUA (EPA) au anunţat că vor continua discuţiile cu Volkswagen pentru a ajunge la un acord privind repararea celor aproape 600.000 de vehicule diesel afectate de scandalul emisiilor.

Directorul general al grupului VW, Matthias Mueller, s-a întâlnit cu Gina McCarthy, administratorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului din SUA. A fost o întâlnire la cel mai înalt nivel între oficialii SUA şi Volkswagen de la izbucnirea scandalului, în septembrie 2015.

„Vom continua să lucrăm pentru a ajunge la o soluţie”, a afirmat un purtător de cuvânt al EPA.

Întâlnirea, la care a participat şi şeful brandului VW, Herbert Diess, a venit la o zi după ce statul California a respins planul transmis în decembrie de VW apreciindu-l ca „inadecvat” şi nu suficient de rapid. Directorul general al VW nu a făcut declaraţii după întâlnirea cu şeful EPA.

Volkswagen ar putea răscumpăra unele maşini afectate de scandalul emisiilor, a afirmat luni directorul general al grupului german, Matthias Mueller.

„În unele cazuri, repararea maşinilor va fi foarte uşoară, în altele va fi extrem de costisitoare, iar în acele cazuri va trebui să negociem dacă nu ar fi mai bine să aducem înapoi la Volkswagen unele vehicule. În teorie este posibil”, a declarat Matthias Mueller, directorul general al Volkswagen.

De asemenea, şeful VW a dat asigurări că suma de 6,7 miliarde de euro (7,28 miliarde de dolari) pusă deoparte pentru repararea tuturor maşinilor afectate de scandalul emisiilor este suficientă.

„Am pregătit 6,7 miliarde de euro pentru repararea tuturor vehiculelor pe plan global. Presupunem că ar trebui să fie suficient”, a afirmat Mueller.

Acesta a anunţat că VW va propune Agenţiei pentru Protecţia Mediului din SUA (EPA) un nou convertor catalitic care ar putea fi montat la aproximativ 430.000 de vehicule echipate cu softul care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Matthias Mueller şi-a exprimat optimismul privind perspectivele referitoare la evoluţia vânzărilor VW în acest an. Întrebat dacă şi în 2016 grupul se va confrunta cu un declin al vânzărilor, Matthias Mueller a răspuns: „Ne confruntăm cu o situaţie dificilă pe plan global, aşteptăm să vedem cum va evolua”.

„Avem un portofoliu de produse extrem de atractiv şi suntem încrezători că vom avea succes în 2016”, a adăugat el.

Volkswagen face obiectul unor investigaţii în mai multe ţări, după ce a recunoscut că în perioada 2005 – 2015 a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 500.000 în SUA) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Până acum, grupul auto a confirmat că numai în SUA a manipulat rezultatele privind poluarea cu oxid de azot, în condiţiile în care testele din America de Nord sunt mai riguroase decât cele din Europa.

Portofoliul Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Flotă verdePiaţa auto

Competiția Best Electric Van în România a desemnat câștigătorul ediției din acest an

Prima ediție a competiției Best Electric Van în Romania – care are...

Flotă verdeIndustrie autoPiaţa auto

Renault Group anunță lansarea companiei Ampere

Inițiat ca parte a planului strategic Renaulution al Renault Group, Ampere întruchipează...

Piaţa auto

AIC Trucks anunță lansarea mărcii Piaggio Commercial în portofoliul companiei

AIC Trucks anunță lansarea oficială a activităților sale ca importator și distribuitor...

Piaţa auto

Renault va lansa opt noi modele, inclusiv un SUV de mici dimensiuni derivat din Dacia Sandero

Producătorul francez de automobile Renault, care deține și marca Dacia, a anunţat...