Advertisement

Transfăgărășan
Home Infrastructură Vineri, 7 iunie, se redeschide circulația rutieră pe Transfăgărășan

Vineri, 7 iunie, se redeschide circulația rutieră pe Transfăgărășan

Vineri, 07 iunie 2024, începând cu ora 07.00, se va redeschide circulația rutieră pe Transfăgărășan (DN 7C), inclusiv în zona montană, între Bâlea Cascadă (județul Sibiu) și Piscul Negru (județul Argeș), pe sectorul cuprins între km 130+800 – km 104+000.

Reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), menționează că circulația pe Transfăgărășan va fi permisă între orele 07:00 – 21:00, iar în cazul unor fenomene meteorologice nefavorabile, drumul va fi închis temporar până când vremea va permite redeschiderea acestuia în condiții de siguranță.

”Pentru a evita evenimente nedorite este foarte important să nu încercați să hrăniți urșii, chiar dacă vă aflați în autovehicul și să nu faceți gesturi care ar putea să declanșeze reacții agresive ale acestora, De asemenea, vă recomandăm să circulați cu atenție, mai ales având în vedere că anul acesta a crescut numărul urșilor care se deplasează și chiar staționează pe partea carosabilă”, a subliniat sursa citată.

CNAIR are în plan menținerea Transfăgărășanului deschis pe toată durata anului între Piscul Negru și Cabana Bâlea Cascadă și, în acest context, a semnat cu Rutier Conex XXI contractul pentru studiul de fezabilitate necesar modernizării șoselei, considerată cel mai spectaculoas drum național din România.

În zonele cu risc de căderi de pietre/avalanșe vor fi construite polate (copertine de protecție din beton) a transmis secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu.

,,Scopul acestui studiu de fezabilitate constă în determinarea soluțiilor tehnice care să permită menținerea Transfăgărășanului deschis pe toată durata anului între Piscul Negru și Cabana Bâlea Cascada, cum ar fi copertine de protecție din beton; lucrări de siguranță rutieră; panouri de informare digitale la intrările pe Transfăgărășan (Curtea de Argeș/Cârțișoara), care să arate șoferilor numărul de locuri de parcare libere, condițiile meteo (vânt/polei/temperaturi); zone pentru parcări cu spații pentru comercianți și taxarea lor; View Point; închiderea sigură a tunelului de la Bâlea Lac; îmbunătățirea siguranței în punctele negre cu risc de accidente”, a explicat secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu.

Transfăgărășanul are o lungime de 151 km, începe din comuna Bascov (jud. Argeș) și se termină la intersecția cu DN 1 între Sibiu și Brașov, în apropierea comunei Cârțișoara (jud. Sibiu).

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Observatorul Arval pentru Mobilitate 2024: 9 din 10 manageri spun că flotele lor vor crește sau vor rămâne stabile în următorii 3 ani

 

Mașinile electrice sunt implicate mai rar în accidente, dar reparația costă mai mult. Studii

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Caransebeş - Lugoj
Infrastructură

Câștigător desemnat pentru proiectarea drumului de mare viteză Caransebeş – Lugoj

CNAIR a desemnat, miercuri, câştigătorul contractului pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru...

Podul peste Prut
Infrastructură

Constructor desemnat pentru Podul peste Prut de la Ungheni, parte din Autostrada Unirii A8

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a desemnat societatea Ness Proiect...

Craiova - Filiaşi
Infrastructură

Primul lot al Autostrăzii Craiova-Filiaşi va fi scos la licitație

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis, luni, la...

București - Giurgiu
Infrastructură

CNIR pregătește licitația pentru proiectarea drumului de mare viteză București – Giurgiu

Caietul de sarcini pentru Autostrada/Drum Expres București – Giurgiu, etapa studiului de...