Advertisement
austria
Home Transporturi Vin vacanțele! Sfaturi de călătorie în Austria

Vin vacanțele! Sfaturi de călătorie în Austria

Începând de luni, 16 mai 2022, au fost eliminate toate restricţiile de intrare în Austria, accesul fiind permis fără aplicarea regulii 3G (vaccinat, vindecat, testat), cu excepţia ţărilor care sunt considerate zone de risc.

În situaţia în care este identificată o nouă variantă de virus, la intrarea în Austria, persoanele au obligaţia de a se testa, înregistra prin intermediul platformei Pre Travel Clearance – PTC (https://entry.ptc.gv.at/en.html) și vor fi plasate în carantină.

În prezent, nicio ţară nu se află pe lista zonelor cu variante de risc.

ATENȚIE! Autoritățile austriece efectuează controale stricte la frontieră, fiind posibilă creșterea timpilor de așteptare la trecerea frontierei austriece.

În caz de necesitate, pot fi efectuate teste PCR sau antigen în centre specializate din Austria. Centrele de testare COVID din Viena pot fi consultate la pagina de internet: https://coronavirus.wien.gv.at/teststrassen/.

Pentru românii care se deplasează cu mașina, se recomandă achiziționarea vignetei care dovedește plata taxei de autostradă înainte de a intra în Austria sau de la prima stație de alimentare cu combustibil (imediat după trecerea frontierei). Conform indicațiilor, vigneta se lipește obligatoriu pe parbriz. Nerespectarea acestei obligații se sancționează cu amendă.

Pentru cei care aleg trenul sau avionul, se recomandă consultarea regulată a paginilor de internet ale companiilor de cale ferată și aeriană din cele două state. Se aplică aceleași reguli și excepții prevăzute pentru transportul rutier.

Măsuri pe plan intern

Persoanele care au fost confirmate cu COVID-19 înaintea vaccinării pot prezenta ca dovadă valabilă 3G certificatul de însănătoșire (nu mai vechi de 21 de zile la data vaccinării) și dovada de vaccinare, nu mai veche de 180 de zile. Pentru minorii cu vârsta de până la 18 ani pot fi prezentate dovezi nu mai vechi de 210 zile.

Valabilitatea certificatului de vaccinare pentru persoanele imunizate cu doza booster este de 365 zile, în loc de 270 de zile.

Măsuri generale

Începând cu data de 01.06.2022, purtarea măştii de protecţie FFP2 rămâne obligatorie în spitale, aziluri pentru persoane vârstnice şi unităţi medicale/de tratament din Austria.

Pentru landul Viena rămâne obligatorie purtarea măştii de protecţie FFP2 în mijloacele de transport în comun şi în farmacii.

Accesul este liber în toate situaţiile unde, anterior, intrarea era condiţionată de regula 3G (vaccinat, vindecat, testat), sau 2G (vaccinat/însănătoşit), cu excepţia unităţilor medicale şi a azilurilor de bătrâni din Viena, unde accesul se face în baza unui rezultat negativ al unui test biologic-molecular pentru SARS-CoV-2 (PCR).

A fost eliminată limitarea numărului maxim de persoane şi a orei de închidere pentru participarea la orice tip de activitate.

Unitățile de cazare si restaurantele sunt deschise (Atenție! Înaintea efectuării unei deplasări, este necesară consultarea informațiilor legate de măsurile interne aplicabile de către autoritățile fiecărui land și ale capitalei Viena, acestea putând fi diferite față de măsurile aplicabile la nivel național).

Atenție! Poliția este autorizată să efectueze controale și să aplice amenzi (în funcție de gravitatea abaterii, cuantumul amenzilor se poate situa între 1.450 si 5.000 de Euro), atât persoanelor fizice, cât și persoanelor juridice.

În funcție de evoluția pandemiei, autoritățile austriece pot adopta măsuri interne suplimentare, la nivelul fiecărui land. Se recomandă clarificarea în timp util cu autoritățile federale/locale a măsurilor adoptate, înaintea efectuării oricărei călătorii în zonele afectate de restricții.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Preluarea Țiriac Leasing de către Banca Transilvania, autorizată de Consiliul Concurenței

Barometrul UNSAR-IRES: 76% dintre români sunt îngrijoraţi de o eventuală criză economică

 

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Afacerile din transporturi
Transporturi

Afacerile din transporturi, în creștere cu 9,4% în primele 9 luni

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a...

Blue
Transporturi

Blue, aplicația de ride-hailing dezvoltată de Autonom, intră pe piața călătoriilor urbane cu 100 de autovehicule Tesla

Blue, brandul românesc, parte din cea mai extinsă rețea de mobilitate din...

Transportul public
Transporturi

Transportul public rămâne în continuare facilitatea cea mai importantă pentru angajați

Transportul public rămâne în continuare facilitatea cea mai importantă indiferent de generaţie,...

Strategia Naţională a Hidrogenului
Transporturi

„Strategia Naţională a Hidrogenului”. Care sunt modurile de transport vizate

Ministerul Energiei a lansat în dezbatere proiectul privind „Strategia Naţională a Hidrogenului”,...