Viitorul Subaru Impreza WRX va avea instrumentar digital

Au trecut doi ani de la ultimul update al versiunilor Impreza WRX și WRX STI, dar să ne așteptăm la încă unul cuprinzător în curând. Piesele de rezistență: ecranele de pe bord.
2021 Subaru Impreza WRX floteauto.ro

Sedanul japonez nu a excelat niciodată prin interiorul primitor, iar actuala generație se află în ofertă încă din 2014, deci nu mai este deloc proaspătă. Dar Subaru pare determinat să schimbe din rădăcini aspectul versiunilor WRX și WRX STI odată cu prezentarea noii generații, pe a cărei prezentare o așteptăm la sfârșitul anului. Va fi a cincea generație de Subaru WRX, model aflat pe piață încă din 1992.

2021 Subaru Impreza WRX floteauto.ro

Cele mai importante modificări se pare că vor fi… vizibile. Astfel, designul exterior este probabil să fie inspirat de conceptul Viziv, cu blocuri optice ascuțite și înguste, muchii clar definite și suprafețe amplu modelate. La fel de importante vor fi și schimbările de la interior, așa cum o arată o imagine scăpată pe internet și publicată în premieră de către site-un nipon Creative Trend. Pare a fi o fotografie din broșura oficială a modelului.

Impreza WRX – cockpit avansat

Aici, șoferul va primi două ecrane, care bifează o premieră absolută în istoria modelului. Primul – display-ul sistemului multimedia, așezat în poziție ”portret”, aidoma celor de pe actualele modele Renault. De asemenea, diagonala sa pare a fi crescut simțitor față de a actualului sistem multimedia de 6,5 inci.

2021 Subaru Impreza WRX floteauto.ro

A doua – și poate cea mai mare surpriză – este renunțarea la cadranele analogice de bord și adoptarea unui instrumentar digital configurabil. În configurația din imagine, acesta afișează harta sistemului de navigație, flancată de turometrul liniar (în stânga) și de vitezometrul digital (în dreapta). Un upgrade salutat de pasionații de electronică, dar care pecetluiește soarta vehiculelor high-performance pursânge.

Rămâne de văzut ce tehnică va adopta sub capotă viitoarea generație. Speculațiile indică doar o evoluție ușoară a actualului motor boxer.

 

sursa: Creative Trend

Adaugati comentariu