Vicepremier: OUG 51/2019 încalcă dreptul elevilor la transport gratuit

Vicepremierul Raluca Turcan consideră că Parlamentul trebuie să respingă OUG 51/2019 care scoate transportul rutier intrajudeţean de persoane din sfera serviciilor publice.
OUG 51/2019

Într-o postare pe Facebook, aceasta consideră că Ordonanţapune în pericol siguranţa elevilor navetişti, le încalcă dreptul la transport gratuit şi restrâng accesul la educaţie al copiilor din mediile vulnerabile

„A scos multe rute considerate nerentabile şi îi obligă pe elevi şi profesori să facă autostopul în alte localităţi, acolo unde nu există microbuze şcolare sau alternative de transport. După adoptarea OUG 51/2019, gestionarea serviciului de transport judeţean a devenit şi mai haotică. Modificările făcute de Guvernul PSD sunt contradictorii, pun siguranţa copiilor în pericol, le încalcă dreptul la transport gratuit şi restrâng accesul la educaţie al elevilor din mediile vulnerabile”, arată Raluca Turcan.

Vicepremierul reaminteşte că această ordonanţă a fost atacată inclusiv de Avocatul Poporului la Curtea Constituţională, argumentându-se că actul normativ afectează anumite categorii vulnerabile de cetăţeni şi aduce atingere dreptului lor de a circula în siguranţă pe drumurile publice.

„Solicităm tuturor partenerilor din Parlament să ni se alăture acestui demers şi să respingem această ordonanţă periculoasă”, a mai scris Raluca Turcan.

 

CITEŞTE ŞI:

Top 15 cele mai ieftine SUV-uri și crossovere 4×4 din România

La graniţa cu Ungaria, 10 puncte de trecere ocazionale. Program

Premierul Orban despre Comarnic-Braşov : În maxim o lună luăm decizia de finanţare

 

 

Adaugati comentariu