Continental: În cel mai bun caz, producţia auto va face un pas lateral în 2020

În contextul în care industria auto se confruntă în întreaga lume cu un regres al pieţei, reprezentanţii Continental estimează că producţia auto mondială nu se va anima semnificativ în următorii cinci ani.
producţia auto

„Volumele de producţie au scăzut semnificativ. Anul acesta se estimează că se vor produce în toată lumea mai puţin de 90 milioane de autovehicule. Comparativ cu previziunile de acum doi ani, asta înseamnă peste 10 milioane de autovehicule în minus. Estimăm, la fel ca şi alţi actori din industria noastră, că producţia mondială nu se va anima semnificativ în următorii cinci ani”, explicat directorul financiar al concernului tehnologic Continental, Wolfgang Schäfer.

Referitor la anul ce urmează, Schäfer consideră că „în cel mai bun caz, în anul 2020 este de aşteptat un pas lateral pentru producţia auto. Este posibil însă la fel de bine, ca şi în anul ce urmează, şi prin aceasta să fie al treilea
an consecutiv, să consemnăm un regres al producţiei mondiale auto de autoturisme şi autoutilitare uşoare”.

Reculul producţiei de autoturisme şi de autovehicule utilitare uşoare a fost în China de peste 5% în trimestrul III, în comparaţie cu trimestrul similar din anul anterior, în timp ce în Europa şi America de Nord, nivelul s-a dovedit relativ stabil faţă de cel din anul anterior.

 

Citiţi articolul integral pe www.autoexpertindustry.ro

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ŞI:

Vicepremier: OUG 51/2019 încalcă dreptul elevilor la transport gratuit

Top 15 cele mai ieftine SUV-uri și crossovere 4×4 din România

La graniţa cu Ungaria, 10 puncte de trecere ocazionale. Program

 

 

Adaugati comentariu