Viasat Group este noul acţionar majoritar al Cefin Systems România

Viasat Group, una dintre companiile de top din domeniul telematic în Europa, a achiziţionat recent pachetul majoritar de acţiuni (54,55%) al Cefin Systems România - un nume important pe piaţa autohtonă în domeniul produselor de monitorizare GPS, dedicate flotelor auto.
viasat-group-este-noul-actionar-majoritar-al-cefin-systems-romania-floteauto

Odată cu acest parteneriat, Viasat Group va adăuga marca lui Cefin Systems – CS Fleet – în reţeaua sa telematică internaţională.

viasat-group-este-noul-actionar-majoritar-al-cefin-systems-romania-floteauto
Cati Mocanu, directorul general al Cefin Systems România şi Massimo Getto, vicepreşedintele Viasat Group şi preşedintele Viasat Cefin Systems România

”Piaţa din România este un segment care promite. Strategia noastră, atunci cănd investim pe pieţe străine, este să abordăm exclusiv societăţi care au un management puternic la nivel local şi care sunt capabile să se dezvolte. Avem nevoie de parteneriate viabile. Eficienţa şi siguranţa sunt cuvintele de ordine ale grupului nostru. În România colaborăm cu Cefin Systems de foarte mulţi ani, iar acest lucru a făcut ca procesul de achiziţie să decurgă mult mai uşor”, a declarat Massimo Getto, vicepreşedintele Viasat Group şi preşedintele Viasat Cefin Systems România.

La rândul său, directorul general al Cefin Systems România, Cati Mocanu, a precizat că fuziunea cu Viasat Group s-a produs tocmai datorită faptului că cele două companii au avut dintotdeauna acelaşi concept despre calitatea şi fiabilitatea serviciilor oferite clienţilor, acestea fiind prioritatea numărul unu‎ în procesul de vânzare.

Suntem mândri să confirmam că, după aproape 10 ani de colaborare, Cefin Systems a devenit un membru al „familiei” Viasat, lider în piaţa de telematică mondială. Acest parteneriat deschide noi oportunităţi pe piaţa româneasca de telematică, în special pentru soluţiile GPS adresate firmelor de asigurări. Suntem încântaţi şi totodată pregătiţi pentru a răspunde tuturor provocărilor, alături de noii noştri parteneri de la Viasat Group”, a declarat directorul general al Cefin Systems România, Cati Mocanu.

Potrivit acesteia, în viitorul apropiat, compania va lansa pe piaţă, alături de partenerii italieni, un produs inovativ bazat pe tehnologia GPS, dar special gândit pentru firmele de asigurări auto.

”În prezent suntem în faza de research şi testare pentru un nou produs destinat zonei de asigurări. Situaţia dificilă în care se află această piaţă impune o soluţie corectă de gestiune. Încercăm să dezvoltăm un serviciu inovativ, performant, adresat în mod direct managementului companiilor de asigurări, nu doar asiguratului final. Dorim să venim cu o soluţie viabilă pentru tot ce înseamnă această zonă. Beneficiem de experienţa în materie a partenerilor noştri de la Viasat. Este o direcţie pe care ne vom axa în forţă pe viitor şi sperăm ca produsul nostru să intre pe piaţa asigurărilor din România înainte de 2017”, mai precizează directorul general al Cefin Systems România.

Pentru Viasat, achiziţionarea pachetului majoritar de acţiuni al Cefin Systems România este prima etapă a planului său de dezvoltare pe piaţa de profil din Europa de Est, unde grupul italian intenţionează să investească, în următorii 3 ani, între 10 şi 15 milioane de euro.

Viasat Group are aproximativ 500.000 de dispozitive instalate pe vehiculele din toată Europa. În 2014, cifra de afaceri a companiei a fost de 45 milioane de euro, iar prognozele pentru acest an anticipează o cifră de afaceri de 55 milioane de euro. Până la finele lui 2015, intenţionăm să facem alte 3 achiziţii în Europa, pentru că piaţa oferă noi oportunităţi. Clienţii noştri sunt globali şi au nevoie de parteneri globali”, spune Massimo Getto, vicepreşedintele Viasat Group şi preşedintele Viasat Cefin Systems România.

Internaţionalizarea Viasat Group este un proces continuu. A început în 2013, odată cu crearea Viasat Servicios Telemáticos în Spania şi a continuat în 2014 cu achiziţionarea a 70% din Enigma Vehicle Systems Limited, lider pe piaţa telematică din Marea Britanie.

Achiziţionarea pachetului de acţiuni de către Viasat Group Italia de la Cefin Systems România a fost gestionată de Nash Advisory, companie care a coordonat acţiuni similare în numele Viasat şi în Spania şi Regatul Unit.

Cefin Systems România oferă servicii integrate bazate pe tehnologie GPS care permit o gestiune precisă a flotelor auto. Soluţia este adecvată mai multor domenii, precum: transport, distribuţie, construcţii, servicii, vânzări, etc.

Viasat Group Italia activează pe piaţa soluţiilor telematice de peste 40 de ani, având în portofoliu peste 500.000 clienţi şi fiind prezent în ţări precum Italia, Anglia, Spania şi România. Produsele Viasat Group se adresează unor domenii precum securitate, asigurări şi gestiune flote.

 

 

Adaugati comentariu