Vehicule utilitare. Noua generație Opel Movano va include și o versiune electrică

Opel a prezentat primele informații și imagini cu noua generație Movano, care va fi disponibilă în premieră inclusiv în versiunea electrică Movano-e. Dacă precedenta generație a fost construită în parteneriat cu Renault, noul Movano împarte platforma cu colegele din grupul Stellantis, fiind aproape identic cu Peugeot Boxer, Citroen Jumper și Fiat Ducato.opel movano

Producătorul anunță că există o versiune Movano pentru orice aplicație, de la transport de persoane la livrări urbane și de la transport frigorific la autorulote. Clienții de furgonete pot alege între patru lungimi (L1-L4) și trei înălțimi (H1-H3), cu volum de marfă între 8 și 17 metri cubi. Ușile versiunii H3 au 2,03 metri înălțime și se pot deschide la 180 de grade (opțional la 270 de grade), pentru o încărcare facilă.

opel movano

Gama de tonaje cuprinde versiuni de la 2,8 la 4 tone, sarcina utilă atingând un maxim de 2,1 tone. Spațiul de marfă are un prag de încărcare de 494 mm, o lățime între pasajele roților de 1.422 mm și o lățime între pereți de 1.870 mm, astfel că zona de încărcare a noului Movano reprezintă un reper pentru rivalii săi. În afară de cabina standard există și opțiunea unei cabine pentru echipaj, cu 4 scaune pe rândul al doilea.

Versiunile diesel se bazează pe motorul de 2,2 litri Euro 6d, în variante de la 120 CP (300 Nm la 1.500 rpm) la 165 CP (370 Nm la 1.750 Nm). Tracțiunea este față, iar transmisia este manuală cu 6 viteze. În timp ce Movano-e propune soluția despre care tocmai am vorbit în cazul lui E-Ducato. Sistemele de ultimă generație de asistență a șoferului oferă protecție nu numai șoferilor, echipajului și pasagerilor, ci și altor utilizatori ai drumului. Lista extinsă a noului Movano – dintre care multe sunt echipamente standard, în funcție de nivelul de trim, include: Automatic Safety Brake, Blind Spot Warning, Hill Descent Control şi Lane Departure Warning.

 

(Articol publicat în revista Flote Auto, iunie 2021)

 

CITEȘTE ȘI:

IVECO Daily 2021, actualizare substanțială

Volkswagen Multivan T7 deschide o nouă eră

 

 

Adaugati comentariu