Mercedes-Benz Sprinter, actualizare tehnologică

Mercedes-Benz Sprinter beneficiază de o actualizare completă a tehnologiei. Motor nou, transmisie nouă, sistem nou de tracțiune integrală. Modificări cu care constructorul se asigură că vedeta categoriei de autoutilitare mari, Sprinter, va oferi mai mult confort la condus ca oricând începând cu septembrie 2021 – și asta pe aproape orice teren.Cea mai importantă actualizare adusă modelului este cea oferită de către motorul diesel OM 654 de 2.0 litri. Unul extrem de puternic și eficient, cunoscut din portofoliul de autoturisme Mercedes-Benz. Unitatea cu patru cilindri va fi disponibilă pentru comandă în până la patru variante de putere.

Sprinter va adopta pentru toate variantele existente si confortabila transmisie automată 9G-TRONIC, din portofoliul de turisme, completând transmisia manuală cu 6 trepte. Cea de-a treia caracteristică tehnică nouă care se pune în vânzare începând cu septembrie, este o nouă tracțiune integrală cu un sistem Torque-on-demand pentru Sprinter 4×4. Acesta va înlocui actualul sistem.

Dr. Ulf Zillig, Head of Development Mercedes-Benz Vans, a spus: „În cea mai recentă etapă de evoluție a Sprinterului s-a mizat mai mult ca oricând pe confortul la condus specific gamei de autoturisme, printr-o actualizare extinsă a tehnologiei. Asta nu se întâmplă doar pe autostradă, pe drumurile naționale sau în traficul urban. Chiar și pe drumurile neasfaltate, Sprinter va oferi în curând o experiență de conducere deosebit de relaxantă. Și, prin urmare, mai multă siguranță. În acest fel, Sprinter realizează încă o dată ceea ce a caracterizat întotdeauna această serie de modele. Mai precis, stabilește noi standarde pentru segmentul autoutilitarelor de mari dimensiuni!”

Ușa Speed Delivery ușurează munca pentru cei care livrează colete

Pe lângă plusurile în ceea ce privește confortul la condus, Mercedes-Benz Sprinter va oferi, de asemenea, un plus în ergonomie și siguranță, datorită sistemului inovator de uși glisante „Speed Delivery”, care va fi disponibil din fabrică. Aceasta este o ușă dublă automată, cu senzor pe partea pasagerului, care înlocuiește ușa glisantă laterală a compartimentului de încărcare, la cerere.

O senzor luminos detectează imediat ce se intră în compartimentul de încărcare de pe scaunul șoferului. Ușa Speed Delivery este apoi deblocată și deschisă automat. Acest lucru economisește timp și ușurează povara asupra șoferilor, deoarece aceștia pot, cu coletele în mâini, să lase ușa să se închidă automat în urma lor, fără a fi nevoiți să atingă altceva. Nu mai este așadar necesar să pună lucrurile jos și să le ridice din nou, așa cum este în cazul ușilor glisante convenționale. Blocarea automată va fi disponibilă pentru comandă ca opțiune suplimentară.

Un alt avantaj pentru și mai multă siguranță: Ușa Speed Delivery este transparentă din interior. Prin urmare, conducătorii auto au o vizibilitate bună a trotuarelor sau bordurilor atunci când parchează. Riscul de coliziune cu trecătorii, în special cu bicicliștii, este, de asemenea, redus semnificativ.

 

Adaugati comentariu