Advertisement
Opel Rocks-e
Home Piaţa auto Vehicule comerciale uşoare Vehicule comerciale. Opel Rocks-e KARGO. Pas către o nouă dimensiune

Vehicule comerciale. Opel Rocks-e KARGO. Pas către o nouă dimensiune

Opel extinde gama de modele a vehiculului său ușor Rocks-e fără emisii cu o nouă versiune, destinată afacerilor.

Cu doar 2,41 metri lungime, 1,39 m lățime și 1,52 m înălțime, Rocks-e KARGO oferă profesioniștilor peste 400 de litri de volum flexibil de încărcătură. Cu un diametru de virare de numai 7,20 m, cvadriciclul poate manevra pe cele mai înguste alei. Împreună cu autonomia de rulare electrică de până la 75 de kilometri, vehiculul pe care constructorul îl încadrează într-un nou segment, Sustainable Urban Mobility (SUM) este ideal pentru companiile care livrează în zonele urbane colete, pizza sau medicamente. Modelul va fi disponibil încă din acest an, inițial în Germania și Țările de Jos, dar ulterior sunt planificate să urmeze piețe suplimentare.

Soluția inovatoare pentru serviciile de livrare

În locul scaunului pasagerului din versiunea Rocks-e standard, cu două locuri, Rocks-e KARGO are un compartiment de marfă modular, separat de cabina șoferului printr-un perete vertical. Cu toate acestea, șoferul se bucură în continuare de același spațiu și confort de condus ca în versiunea pentru pasageri.

Opel Rocks-e

Șoferii pot accesa mărfurile depozitate în compartimentul de marfă prin ușa pasagerului, precum și direct de pe scaun. Pentru acesta din urmă, capacul orizontal de deasupra portbagajului se ridică pur și simplu spre fereastră. Dacă mărfurile sunt îndepărtate prin ușa deschisă a pasagerului, capacul poate fi ridicat în sus.

Când husa este din nou prinsă în ancorajul său, poate suporta până la 40 de kilograme și servește și ca birou practic, fiind prevăzută cu o suprafață de lucru anti-alunecare. Mai mult, există nișe cu o formă precisă, care pot servi drept loc pentru bonuri, pentru un clipboard în format A4, precum și pentru un laptop sau tabletă.

Puțin mai înalt, în spatele acestuia, la îndemână, se află un alt compartiment de depozitare rabatabil, pentru obiecte mai mici, cum ar fi ochelari de soare, calendare sau pixuri. Înălțimea biroului mobil și a compartimentului de depozitare asigură o vedere de jur împrejur fără restricții.

Pentru a face compartimentul de marfă al lui Rocks-e KARGO și mai flexibil, husa poate fi îndepărtată complet și depozitată în spatele scaunului șoferului. Acest lucru face posibil transportul obiectelor mai mari și mai înalte. În plus, Rocks-e KARGO are opodea de încărcare reglabilă pe partea pasagerului, care poate fi blocată la înălțimea scaunului, pentru a crea două compartimente separate, sau coborâtă la nivelul podelei. Aceasta permite depozitarea obiectelor de până la 1,20 m lungime. Rocks-e KARGO minimalist oferă astfel mai mult de 400 de litri de încărcătură și o sarcină utilă de 140 kg.

Electric, neconvențional, practic

Ca și versiunea pentru pasageri, motorul electric al lui Opel Rocks-e KARGO produce 6 kW/8 CP de putere continuă, cu o putere maximă de 9 kW/12 CP, de exemplu pentru accelerare. Bateria de 5,5 kWh poate fi reîncărcată complet în aproximativ patru ore printr-o priză de curent alternativ. Cablul de încărcare însoțitor de 3,0 metri lungime este găzduit permanent în vehicul și pur și simplu scos din ușa pasagerului atunci când este necesar. Opel oferă un adaptor pentru încărcare la o stație de încărcare publică.

Opel Rocks-e
Rocks-e KARGO minimalist oferă astfel mai mult de 400 de litri de încărcătură și o sarcină utilă de 140 kg

De asemenea, tipic pentru Rocks-e KARGO este aspectul în două tonuri al părții din față și din spate, precum și noua zonă frontală, care preia limbajul Opel Vizor, devenit reprezentativ pentru marcă. Farurile LED și indicatoarele LED sunt standard. Pragurile laterale și caroseria subliniază și mai mult aspectul robust.

Ușile de pe ambele părți sunt identice. Ușa pasagerului se balansează înainte ca de obicei, în timp ce ușa șoferului se balansează înapoi în direcția opusă. O atmosferă interioară luminoasă, plăcută este asigurată de plafonul panoramic din sticlă standard, o dotare de efect și puțin întâlnită la un vehicul de acest gen.

 

 

(Articol publicat în revista Flote Auto, aprilie 2022)

 

 

CITEȘTE ȘI:

Vehicule comerciale. Mercedes-Benz eSprinter. Testul iernii

Bosch înregistrează o performanță puternică în România. Rezultate financiare anuale 2021

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

IVECO eDaily
Vehicule comerciale uşoare

IVECO eDaily, performanță istorică

IVECO eDaily – în versiunea sa de furgon de 3,5 tone –...

decarbonizarea utilitarelor ușoare
Vehicule comerciale uşoare

Constructorii auto solicită 7 condiții cheie pentru decarbonizarea utilitarelor ușoare

Negociatorii europeni au încheiat recent revizuirea Regulamentului privind emisiile de CO2 ale...

Mercedes-Benz
Vehicule comerciale uşoare

Mercedes-Benz Vans. Portofoliu complet

Mercedes-Benz EQT și e-Citan pot fi comandate și în România. Utilitarele de...

Vehicule comerciale uşoare

Noi caracteristici digitale și tehnologie îmbunătățită pentru Ford Transit în 2024

Ford Pro a anunțat astăzi îmbunătățiri semnificative și creșterea productivității pentru Transit...