Guvernul a aprobat astăzi indicatorii tehnico-economici ai Autostrăzii Bacău-Paşcani, parte din Autostrada Moldovei A7, a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.
Potrivit acestuia, proiectul are o valoare estimată de 7,442 miliarde de lei (cu TVA) și va fi finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
”După aprobarea Proiectului Tehnic şi a documentaţiei de atribuire în Consiliul Tehnico-Economic al CNAIR, va fi lansată direct licitaţia pentru construcţia celor 3 loturi ale autostrăzii Bacău-Paşcani, cu o lungime totală de 77,39 km”, a precizat Grindeanu.
Construcția tronsonului Bacău-Paşcani este împărțită în trei loturi:
- Lotul 1 (30,3 km) – Săuceşti (judeţul Bacău) – Trifeşti (judeţul Neamţ);
- Lotul 2 (18,99 km) – Trifeşti (judeţul Neamţ)- Gherăeşti (judeţul Neamţ);
- Lotul 3 (28,09 km) – Mirceşti (judeţul Iaşi) – Paşcani (judeţul Iaşi).
Conform studiului de fezabilitate, pe traseul autostrăzii Bacău-Paşcani se vor construi: 112 poduri, pasaje, viaducte, structuri casetate; 9 noduri rutiere; 4 parcări securizate dotate cu sisteme de supraveghere video, conexiune la internet, iluminat, utilităţi etc. şi au fost prevăzute spaţii disponibile pentru concesionare în vederea realizării dotărilor comerciale precum magazin, restaurant, benzinărie, service auto, hotel etc.; 4 parcări de scurtă durată; un centru de întreţinere şi coordonare; 50 de spaţii de încărcare pentru autoturisme electrice; 140 de hectare de perdele forestiere cu rol de protecţie.
„Autostrada Bacău-Paşcani va aduce o serie de avantaje economice atât judeţelor tranzitate, cât şi întregii regiuni: reducerea costurilor de exploatare şi operare ale vehiculelor, reducerea accidentelor, reducerea costurilor pentru prevenirea poluării mediului”, a mai arătat Sorin Grindeanu.
CITEȘTE ȘI:
Doar 80% dintre deţinătorii auto cu poliţe RCA City Insurance şi-au reînnoit asigurarea
Camera Deputaților își extinde flota cu 59 de autoturisme. Cine le furnizează
Comentați?