Vânzările VW sunt în creștere în prima jumătate a anului

Grupul VW și-a anunțat vânzările pentru prima jumătate a anului. Acestea sunt în creștere, față de aceeași perioadă a anului trecut, cu 1,5%.

Fie că privim vânzările din prima jumătate de an, fie că ne raportăm la cele din ultima lună, Grupul VW vinde bine. Dacă creșterea din primele 6 luni este mai modestă, situându-se la 1,5%, în ultima lună Grupul a vândut 883.400 vehicule, cu 5,1% mai bine decât în aceeași lună a anului trecut.

Vanzarile VW pe piete

Totuși, dacă piața din Brazilia ar fi mers mai bine, situația ar fi arătat de-a dreptul impresionant. Însă regresul vânzărilor, de 33,1% în prima jumătate a anului, penalizează puternic creșterea globală. Cele mai de succes piețe pentru nemți au fost China și Europa Centrală și de Est, care au înregistrat creșteri cu 6,8, respectiv 6,7%.

Singurele două branduri ale Grupului, care au înregistrat pierderi în prima jumătate a anului, au fost MAN, cu o scădere de 1,1% și VW Passneger Cars, cu un deficit de 0,7%.

Vanzarile VW pe marci

În viitor, deși scandalul Dieselgate încă urmărește Grupul german, ne așteptăm ca cifra de vânzări să-și mențină trendul ascendent, în special datorită deciziei de a înlocui treptat motoarele diesel cu propulsoare electrice.

Adaugati comentariu