România
Home Administrare flote Asigurări Valentin Ionescu, ASF: În următoarele 6 luni nu vor fi creşteri de tarife pe piaţa RCA

Valentin Ionescu, ASF: În următoarele 6 luni nu vor fi creşteri de tarife pe piaţa RCA

Guvernul a aprobat propunerea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) prin care tarifele poliţelor RCA să fie plafonate în următoarele 6 luni, urmând ca, în paralel, să fie prezentate soluţii la problemele identificate în piaţa de profil, potrivit directorului general al ASF, Valentin Ionescu.

„Astăzi s-a aprobat hotărârea de guvern propusă de Autoritatea de Supraveghere Financiară. Principalul scop al acestei propuneri pe care noi am avansat-o în urma discuţiilor cu toate părţile implicate a fost ca, pe următoarele 6 luni, tarifele practicate de societăţile de asigurări să nu crească pe această perioadă. De asemenea, pentru protejarea populaţiei, am avut mai multe prevederi în această hotărâre de guvern, care se referă la limitarea comisionului brokerilor din prima netă la 8%, limitarea numărului de zile pentru lipsa de folosinţă la 30 de zile, dar ea se poate prelungi numai pe documente care respectă legalitatea şi cu aprobarea asigurătorului. Acestea sunt cele mai importante schimbări sau propuneri în această hotărâre, dar cel mai important este ca în următoarele şase luni să nu avem creşteri de tarife pe piaţa RCA şi, doi, să venim cu soluţii în această perioadă pentru a adresa problemele identificate legislative pe care le avem în legislaţia actuală în piaţa RCA”, a explicat Valentin Ionescu, citat de Agerpres.

Acesta a adăugat că ASF va propune modificarea Legii 132 (RCA) până la sfârşitul acestei sesiuni parlamentare, cel mai probabil în luna mai.

„În această propunere vom adresa problemele identificate, dar vom şi implementa recomandările Directivei MTPI, directivei RCA, care este obligatoriu a fi implementată şi în România de la 1 ianuarie 2024”, a mai declarat Ionescu.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

BERD: Euroins avea o poziţie financiară solidă la momentul retragerii licenţei

Guvernul va aproba proiectul de hotărâre privind reglementarea pentru 6 luni a pieţei RCA

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

decontare directă
Asigurări

Numărul clauzelor de decontare directă aflate în vigoare a crescut cu peste 40% în 2023

La finalul anului trecut erau în vigoare un număr de 472.243 clauze...

casco
Asigurări

Topul asigurătorilor Casco în 2023. Omniasig și Groupama, pe primele locuri

Valoarea primelor brute subscrise de societățile autorizate și reglementate de ASF s-a...

despăgubire
Asigurări

Cea mai mare despăgubire plătită pe o poliţă RCA a depăşit 5,6 mil. lei, în 2023

Cea mai mare despăgubire plătită anul trecut de asigurătorii din România în...

RCA
Asigurări

Topul asigurătorilor RCA în 2023 este condus de Groupama și Allianz-Țiriac. Piața a ajuns la 9,3 mld. lei

Valoarea totală a primelor de asigurare subscrise pentru asigurările RCA de societățile...