O companie privată urmează să intre pe piaţa asigurărilor din România. Va vinde și polițe auto

O companie privată, aflată în curs de obţinere a avizului de funcţionare din partea ASF, urmează să intre în vara acestui an pe piaţa asigurărilor din România, având ca scop vânzarea mai multor tipuri de polițe de asigurări: RCA, Casco, de sănătate şi de locuinţe, a anunțat directorul general al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Valentin Ionescu.piaţa asigurărilor

„În momentul de faţă avem o altă solicitare, care se află în a doua fază de autorizare, a unei companii private. Această companie a trecut de prima etapă, conform legislaţiei de autorizare, şi anume avizul de înfiinţare, şi acum, compania aduce documente pentru avizul de funcţionare. Conform discuţiilor pe care le-am avut chiar săptămâna aceasta cu această companie privată care urmează să intre pe piaţă, estimăm undeva în iunie-iulie, dacă toate documentele sunt în regulă şi verificările noastre sunt în regulă, să le acordăm avizul de funcţionare. Această companie va vinde mai multe clase de asigurări, conform solicitărilor, dar, încă o dată, dacă va îndeplini condiţiile şi pentru a doua etapă, va vinde pe lângă asigurări RCA, asigurări CascO, asigurări de sănătate şi asigurări de locuinţe. Deci, vom avea o nouă companie, undeva în a doua parte a lunii, care va vinde inclusiv RCA”, a declarat Valentin Ionescu, citat de Agerpres.

Referitor la intrarea CEC Bank pe piaţa asigurărilor, directorul general al ASF a precizat că a avut întâlniri cu reprezentanţii băncii şi le-a transmis acestora ce prevede legislaţia primară şi secundară în materie şi ce documente trebuie să aducă la ASF în vedere demarării demersurilor de avizare.

În acelaşi context, oficialul ASF a explicat că pentru a avea un tarif cât mai rezonabil al poliţelor RCA e nevoie de cât mai multe societăţi care să vândă acel produs de asigurare.

„O dispersie cât mai mare, astfel încât să funcţioneze principiul mutualităţii. Atunci când sunt doar câteva companii în piaţă care vând RCA, este dificil să speri la un tarif mult mai mic, având în vedere că în România frecvenţa accidentelor auto este mult peste media europeană. Această componentă este foarte importantă în tariful RCA şi cred că ar trebui să vorbim despre ce se întâmplă în România pe şosele, de frecvenţa accidentelor şi de daunele plătite. (…) Dauna, în ultimii trei ani, a crescut de la o medie de 7.000 de lei la o medie de 9.500 de lei, dauna medie. Deci, avem o creştere foarte mare pe daunalitate”, a mai declarat Valentin Ionescu.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Valentin Ionescu, ASF: În următoarele 6 luni nu vor fi creşteri de tarife pe piaţa RCA

BERD: Euroins avea o poziţie financiară solidă la momentul retragerii licenţei

 

 

Adaugati comentariu