Va fi ”vândut” Salonul Auto de la Geneva? Ce spun organizatorii

Salonul Auto de la Geneva va fi anulat și în 2021, organizatorii evenimentului luând în calcul chiar și o vânzare a activelor către centrul expozițional care l-a găzduit până acum.Salonul Auto de la Geneva

Salonul auto de la Geneva urma să aibă loc în martie 2021, dar compania organizatoare se confruntă cu o cerere slabă din partea expozanților auto, relatează BBC.

Evenimentul din acest an a fost anulat împreună cu o serie de alte expoziții de gen din întreaga lume, pe fondul pandemiei Covid-19.

Anunțul privind Salonul auto de la Geneva ridică întrebări cu privire la viitorul unor astfel de evenimente la nivel global, deoarece constructorii auto își regândesc strategiile.

„Sectorul auto trece în prezent printr-o fază dificilă, iar expozanții au nevoie de timp pentru a se recupera după pandemie”, a declarat Comitetul și Consiliul Fundației „Salon International de l’Automobile”, care organizează expoziția internațională auto.

Majoritatea expozanților de la Salonul Auto de la Geneva, care au participat la un sondaj, au spus că „probabil nu vor participa” anul viitor la un astfel eveniment, au adăugat organizatorii.

Show-ul din acest an a fost anulat în februarie, cu doar câteva zile înainte de deschidere. În mod normal, atrage peste jumătate de milion de vizitatori.

Pe fondul pandemiei, și alte expoziții auto au fost anulate anul acesta, inclusiv cele de la New York și Detroit. Constructorii auto participă la astfel de evenimente pentru a-și lansa ultimele modele și pentru a prezenta așa-numitele concept-car. În condițiile acestui an, au apelat, însă, la propriile lansări online.

Organizatorii Salonului Auto de la Geneva au anunțat, de asemenea, un plan de a vinde activele show-ului către proprietarii centrului de conferințe Palexpo din Geneva, unde se desfășoară evenimentul, considerându-l „soluția preferată”.

Această măsură va pune presiune și pe alte saloane auto planificate pentru anul viitor în marile orașe, având în vedere costurile lor și eforturile logistice uriașe în comparație cu lansările online.

Salonul Internațional de Autovehicule de la Geneva este cel mai mare eveniment public din Elveția și are un impact economic de 200 de milioane de franci elvețieni (171 milioane de lire sterline; 210 milioane de dolari) pe an, potrivit organizatorilor.

 

CITEȘTE ȘI:

Austria majorează subvențiile pentru mașini electrice și stații de reîncărcare

Un nou virus gripal în China cu potenţial pandemic

De la 1 iulie 2020, șoferii STB vor purta uniforme. Cât au costat

 

Adaugati comentariu