Uzina din Fremont a primit OK pentru redeschidere. Victorie Tesla!

După o săptămână explozivă, picantată cu amenințări, intentări de procese și încălcări ale ordinelor de restricție, Elon Musk iese cu fruntea sus, cu ego-ul întărit și cu o mare victorie: uzina din Fremont a primit OK pentru reînceperea producției.
Tesla

Războiul s-a sfârșit! Elon Musk a primit acceptul de a reporni producția la fabrica din Fremont și de la ultimul for care îi punea piedici: Guvernul local al ținutului Alameda. Oricum Musk restartase deja producția, fără acordul acestuia.

Dacă în restul statului California restricțiile fuseseră relaxate iar începerea producției primise undă verde de la Guvernul statului american, în Alameda fabricile erau încă închise, deși restricțiile fuseseră relaxate. Astfel, pentru fiecare zi în care producția Tesla stagna, Musk pierdea bani grei. Asta l-a determinat să pornească liniile de producție, postând pe Twitter mesajul: ”Dacă veți aresta pe cineva, cer ca acela să fiu eu”.

Uzina din Fremont a primit OK pentru redeschidere floteauto.ro

Chiar și președintele Donald Trump a pus o vorbă bună pentru Musk pe Twitter, influențând indirect decizia finală:

 

Drept urmare, și conducerea Alameda County și-a dat acceptul pentru începerea producției la uzina Tesla din Fremont:

”Alameda County Update On Tesla, 12 mai: Am primit ieri planul de prevenire și control pentru Covid-19 de la Uzina din Fremont. Un astfel de plan este parte din recomandările guvernatorului pentru reînceperea producției. Am convenit că măsurile de siguranță și verificare a sănătății muncitorilor se pretează începerii producției”, a postat ieri, pe 13 mai, pe Twitter, departamentul Sănătății din Alameda County.

Uzina din Fremont a primit OK, dar vor fi consecințe?

Probabil că, în contextul actual, Tesla își va retrage plângerea către tribunal. Rămâne de văzut, totuși, dacă încălcarea restricțiilor de către Elon Musk, care deja produce Model 3 și Model Y fără acceptul conducerii ținutului Alameda, va avea efecte asupra americanului. Guvernul local ar putea intenta proces, la rândul lui, dar este probabil să n-o facă, ci să lase conflictul să se stingă de la sine. În final, rămâne, totuși, o izbândă: uzina din Fremont a primit OK de la toate ”puterile executive” din SUA.

 

Adaugati comentariu