Elon Musk încalcă restricțiile și deschide uzina Tesla din California

În propriul stil nonconformist, Elon Musk încalcă restricțiile și deschide uzina din California. Explicația lui a fost dorința de a fi ”în rând cu ceilalți producători”.
Elon Musk

Încă de la începutul pandemiei, Elon Musk și-a exprimat părerea despre restricțiile impuse de guverne: panica este o tâmpenie. Acum, americanul recidivează și deschide uzina din Fremont, California, deși ordinele oficialilor locali au interzis acest lucru.

Problema este legată de sistemul american, care permite nu numai fiecărui stat, ci și fiecărei zone din stat (fiecărui ”county”) să decidă independent când să înceapă activitatea economică pe teritoriul său. Iar uzina Tesla se află în Fremont, Alameda County, care a hotărât să nu permită începerea producției.

Elon Musk încalcă restricțiile

Ceilalți producători au început deja activitatea

Frustrarea lui Musk este cu atât mai mare, cu cât în restul zonelor din California restricțiile au fost relaxate, iar producția este permisă. Așa că, sâmbătă, pe 9 mai, compania americană a intentat proces împotriva Alameda County, cerând tribunalului să permită deschiderea uzinei. În loc să aștepte verdictul, însă, Musk a pornit producția ieri, așa cum a anunțat pe Twitter.

 

”Dacă veți aresta pe cineva, cer ca acela să fiu eu”, a spus americanul, în cel mai pur stil teatral cu care ne-a obișnuit.

Totuși, în spatele cortinei, un dram de dreptate are și Musk. Statul California și-a dat acceptul pentru începerea activității în uzina Tesla, iar aici pare un conflict legat de raportul dintre autoritatea statală și cea regională: California vs Alameda County. Apoi, toți producătorii auto americani au primit verde la producția, în afară de Tesla: o frustrare în urma căreia Elon Musk încalcă restricțiile, pentru că, cu fiecare zi în care uzina stă închisă, americanul pierde o mică avere. Vom vedea în curând deznodământul.

 

Adaugati comentariu