Advertisement

insolvență
Home Finanţare UniCredit Leasing: Finanţarea auto a crescut cu 27% în T1

UniCredit Leasing: Finanţarea auto a crescut cu 27% în T1

Valoarea noilor finanţări acordate de UniCredit Leasing a fost de 79,3 mil. euro, iar valoarea de achiziţie a bunurilor finanţate în primul trimestru din 2016 a fost de 105 mil. euro, incluzând volumul de leasing operaţional derulat, care s-a ridicat la 9,5 mil. euro.

Potrivit datelor companiei, profitul net consolidat al activităţilor de leasing raportat în primul trimestru al anului, calculat în conformitate cu standardele IFRS, este de 2,1 milioane de euro, în creştere cu 37% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2015.

Pe fondul noilor tranzacţii încheiate până la 31 martie 2016, portofoliul UniCredit Leasing a crescut cu 11,5% faţă de 31 martie 2015, ajungând la finalul trimestrului la 778 milioane de euro.

O creştere importantă în primul trimestru al anului, de 47%, a înregistrat finanţarea segmentului autovehiculelor, precum şi segmentul autovehicule grele (camioane şi semiremorci) care s-a mărit cu 27% faţă de anul trecut.

În ceea ce priveşte structura categoriilor de echipamente finanţate, echipamentele industriale deţin o pondere de 60% din totalul valorii echipamentelor, urmate de echipamentele agricole şi echipamentele medicale, fiecare cu o pondere de 16%.

Volumele de leasing operaţional au înregistrat o creştere de 31% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. UniCredit Leasing Fleet Management oferă soluţii de leasing operaţional pentru sectorul autoturismelor, autovehiculelor uşoare şi grele, IT şi agricultură, având în portofoliu administrarea unei flote de 2.734 de autoturisme. Pentru o mare parte dintre acestea, compania oferă şi servicii de management al flotei.

Rezultatele UniCredit Leasing în primul trimestru din 2016 sunt peste aşteptări – această perioadă fiind cel mai bun trimestru de până acum din punct de vedere al valorii bunurilor finanţate. Leasingul este un barometru bun al economiei: o disponibilitate crescută pentru investiţii este un indicator pentru o economie ce se îndreaptă către o zona sustenabilă”, a declarat Mircea Cotiga, CEO al UniCredit Leasing Corporation.

UniCredit Leasing este parte a UniCredit, grupul financiar european cu reţeaua cea mai extinsă din Europa Centrală şi de Est şi una dintre cele mai importante din Europa.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

RAPPS
Finanţare

Flotă de 10 autoturisme 4×4 pentru dotarea parcului auto al RAPPS

Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RAPPS) București va achiziționa un...

autoturisme rulate
Finanţare

ANAF își înnoiește parcul auto cu 11 autovehicule prin Rabla Clasic

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) își înnoiește parcul auto cu 11...

Delgaz Grid
Finanţare

Mega-flotă de 166 autovehicule pentru compania Delgaz Grid

Compania Delgaz Grid, parte a grupului E.ON România, specializată în producerea, transportul...

DRPD
Finanţare

DRPD Buzău își extinde flota cu 5 autoturisme, dintre care patru mașini de teren

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRPD) Buzău a lansat licitația pentru...