Un super-radar pe șoselele din Franța. Va fi utilizat și pentru depistarea altor nereguli rutiere

Poliția franceză testează pe șoselele din estul țării un super-radar sofisticat pentru măsurarea vitezei autovehiculelor, cu un câmp vizual de 360 ​​de grade și o rază de acțiune de aproape 100 de metri, care utilizează tehnologia de scanare LiDAR, folosită în prezent și la iPhone.
radar

Noul radar Parifex Nano a fost omologat în luna mai doar pentru controlul vitezei vehiculelor, dar compania producătoare a anunțat că este în teste pentru a putea fi utilizat și pentru detectarea dacă vehiculelor care nu respectă distanțele de siguranță dintre ele, dacă acestea încalcă linia albă dintre sensuri, dacă nu respectă culoarea roșie a semaforului sau dacă circulă pe sensul greșit.

În timpul funcționării, radarul modelează mașina în 3D și determină viteza instantanee prin mediarea vitezelor succesive detectate în mai multe puncte. Cu alte cuvinte, analizează viteza pe o distanță mai mare, nu doar într-un punct fix.

Compania producătoare a mai subliniat că radarele Parifex Nano au o precizie de 100% și, în acest context, poliția ar putea elimina necesitatea unei „marje de eroare” de 5 km/h înainte de emiterea amenzilor.

Noile radare vor fi instalate atât deasupra camerelor existente pe șosele, cât și în mașinile de poliție. În prezent, sunt testate pe șoselele din departamentele Doubs și Territoire de Belfort (regiunea Bourgogne-Franche-Comté).

 

 

CITEȘTE ȘI:

Test Škoda Fabia 1.0 MPI 80 CP & 1.0 TSI 110 CP

CNAIR avertizează asupra unui portal web neautorizat pentru achiziția rovinietei

 

 

 

Adaugati comentariu