Un nou program la Registrul Comerţului în următoarele 6 luni

Pe o perioadă de 6 luni de la data încetării stării de urgenţă, activitatea de la Registrul Comerţului se derulează în principal prin mijloace electronice şi prin corespondenţă, însă a fost stabilit şi un program de lucru de 4 ore, fracţionat în două intervale orare, pentru activitatea de lucru cu publicul la ghişee.
Registrul Comerţului

Potrivit OUG nr. 70/2020, care prevede şi măsuri privind activitatea Oficiului Naţional al Registrului Comerţului ca urmare a evoluţiei pandemiei Covid-19, accesul publicului se va realiza în mod organizat, în limita numărului ghişeelor, cu prezenţa unei singure persoane la ghişeu.

Declaraţiile pe proprie răspundere şi specimenele de semnătură sunt valabile şi sub semnătură privată

Pe o perioadă de 6 luni de la data încetării stării de urgenţă, declaraţiile pe proprie răspundere care se anexează la cererea de înregistrare sau la alte cereri pot avea formă de înscris sub semnătură privată ori formă electronică şi pot fi transmise la Registrul Comerţului fără nicio altă formalitate, prin mijloace electronice, cu semnătura electronică sau prin servicii de poştă şi curierat. Declaraţiile pe proprie răspundere pot fi şi în formă autentică, certificată de avocat sau date la Registrul Comerţului.

Pe o perioadă de 6 luni de la data încetării stării de urgenţă, specimenul de semnătură, acolo unde legea prevede, se transmite la Registrul Comerţului legalizat de notarul public sau certificat de avocat ori sub forma unui înscris sub semnătură privată, fără nicio altă formalitate, sau se poate da la Oficiul Registrului Comerţului.

Se prelungeşte termenul de depunere a declaraţiei privind beneficiarul real

Termenul de depunere a declaraţiei privind beneficiarul real prevăzut de art. 56 alin. (4) şi art. 62 alin. (1) din Legea nr. 129/2019 pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului se prelungeşte până la 1 noiembrie 2020.

Declaraţia privind beneficiarul real poate avea formă de înscris sub semnătură privată ori formă electronică şi poate fi transmisă la oficiul registrului comerţului fără nicio altă formalitate, prin mijloace electronice, cu semnătura electronică sau prin servicii de poştă şi curierat.

Declaraţia privind beneficiarul real poate fi şi în formă autentică, certificată de avocat sau dată la Registrul Comerţului.

 

CITEŞTE ŞI:

Nokian Tyres vrea să salveze iernile pentru generaţiile viitoare

7 zone fără maşini în Bucureşti, pe perioada weekend-urilor

„Undă verde” pentru stabilirea traseului Drumului Expres Brăila – Tulcea

Adaugati comentariu