Nokian Tyres vrea să salveze iernile pentru generaţiile viitoare

Nokian Tyres a anunţat că este primul producător de anvelope care a primit aprobare din partea iniţiativei Science Based Targets (SBTi) pentru a-şi atinge obiectivele de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră (GES).
nokian

Atingerea acestor obiective vizează minimizarea emisiilor de GES rezultate din operaţiunile companiei (domeniile de aplicare 1 – emisii directe şi 2 – emisii indirecte din energie achiziţionată), pentru a menţine clima la un nivel optim de 1,5°C şi pentru a preveni cele mai dăunătoare efecte ale schimbărilor climatice.

Nokian Tyres se angajează să reducă emisiile de GES până în 2030 în următoarele categorii:
• În domeniile de aplicare 1 şi 2 , Nokian Tyres îşi propune să reducă emisiile de GES cu 40% per tona de anvelope, începând cu anul de referinţă 2015.
• În domeniul de aplicare 3, Nokian Tyres îşi propune să reducă emisiile de GES din bunurile şi serviciile achiziţionate, cu 25% per tona de anvelope, începând cu anul de referinţă 2018.
• În domeniul de aplicare 3, Nokian Tyres îşi propune să reducă emisiile de GES provenite din transportul şi distribuţia în amonte şi aval, cu 25% per tona de anvelope, începând cu anul de referinţă 2018.
• În domeniul de aplicare 3, Nokian Tyres îşi propune să reducă emisiile de GES provenite din utilizarea produselor vândute, cu 25% per tona de anvelope, începând cu anul de referinţă 2018.

„Am asistat deja la o iarnă fără zăpadă în sudul Finlandei şi ne-am angajat să luăm măsurile necesare pentru a salva iernile pentru generaţiile viitoare. În ultimii şase ani, am redus deja emisiile de gaze cu efect de seră cu 44%, iar eforturile nu se opresc aici.”, precizează Hille Korhonen, Preşedinte şi CEO al Nokian Tyres.

Iniţiativa Science Based Targets este o colaborare între CDP, Pactul Global al Naţiunilor Unite, World Resources Institute (WRI) şi World Wide Fund for Nature (WWF). SBTi defineşte şi promovează cele mai bune practici în stabilirea obiectivelor bazate pe ştiinţă şi evaluează independent obiectivele companiilor.

 

CITEŞTE ŞI:

7 zone fără maşini în Bucureşti, pe perioada weekend-urilor

„Undă verde” pentru stabilirea traseului Drumului Expres Brăila – Tulcea

Ajutor de stat pentru companiile mari. Plafonul maxim, 8 mld. lei

 

Adaugati comentariu