Ford Otosan Craiova
Home Piaţa auto Industrie auto Un nou preşedinte la Ford Otosan Craiova de la 1 mai 2023

Un nou preşedinte la Ford Otosan Craiova de la 1 mai 2023

Müjdat Tiryaki, care a deținut funcţia de director al Ford Otosan Craiova din luna august 2022, va deveni preşedinte al Ford Otosan Craiova începând cu data de 1 mai 2023, după numirea lui Josephine Payne ca director general adjunct al Ford Otosan.

”În noul său rol, Tiryaki va fi responsabil de supervizarea operaţiunilor de producţie vehicule şi motoare, precum şi a altor funcţiuni de suport. În calitate de preşedinte, el va conduce echipa din Craiova în menţinerea rolului său cheie în călătoria Ford Otosan către era electrificării, în contextul lansărilor următoare de vehicule electrice, respectiv modelele E-Transit Courier, E-Tourneo Courier şi Puma”, a anunțat Ford Otosan România.

Tiryaki s-a alăturat Ford Otosan ca inginer industrial în 2000 şi a avut diferite roluri de conducere legate de producţia Ford Transit, iar ulterior a fost numit manager în Secţia de Caroserii de la fabrica din Craiova. El a lucrat in Craiova între 2010-2012, iar ulterior, a avut diverse roluri de conducere în Secţia de Caroserii a fabricii din Gölcük (Turcia). Înainte de fi numit director al fabricii din Craiova (august 2022), Tiryaki a fost şeful fabricii din Gölcük, unde s-a ocupat de proiecte de creştere a capacităţii de producţie şi de lansarea E-Transit. Sub comanda lui, fabrica Ford Otosan din Gölcük a fost certificată Advanced Fourth Industrial (4IR) Lighthouse şi s-a alăturat companiilor care fac parte din iniţiativa WEF (World Economic Forum) Fourth Industrial Revolution.

Müjdat Tiryaki a absolvit Middle East Technical University, secţia inginerie industrială, şi a obţinut un master în ştiinţe de la Universitatea Kocaeli.

Fondată în 1959, Ford Otosan (Ford Otomotiv Sanayi A.Ş.) este o companie tranzacţionată public (societate publică), în cadrul căreia Ford Motor Company şi Koç Holding deţin acţiuni egale. Compania este a doua cea mai mare organizaţie industrială din Turcia, cea mai valoroasă companie din domeniul auto listată la Bursa de Valori din Istanbul (Borsa İstanbul). Ford Otosan îşi desfăşoară activitatea în 4 centre principale: fabricile din Kocaeli şi Eskişehir (Turcia), fabrica din Craiova (România) şi Centrul de Cercetare şi Design din Istanbul (Turcia) şi are peste 20.000 de angajaţi. Ford Otosan este cel mai mare producător de vehicule comerciale pentru Ford Europa, capabil de a proiecta, dezvolta, şi testa un vehicul complet, inclusiv motorul acestuia, pornind de la zero şi ajungând la un produs final.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Licitația pentru construcția Drumului Expres Arad – Oradea va fi lansată în acest an

Încep lucrările și pe ultimul lot de pe Autostrada Bacău – Paşcani

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

auto
Industrie auto

ACEA: Pactul verde depinde de acordul dintre Europa și industria auto

Un număr de 13 directori executivi ai principalilor producători de autovehicule și...

tesla
Industrie auto

Tesla își revizuiește planurile privind mașina la un preț accesibil

Se pare că Tesla a decis să renunțe la dezvoltarea unui vehicul...

serban nicolescu
Industrie auto

Șerban Nicolescu este noul director general al fabricii de anvelope Continental din Timișoara

Continental anunță numirea lui Șerban Nicolescu pe poziția de director al fabricii...

Leapmotor
Industrie auto

Stellantis va asambla modele ale chinezilor de la Leapmotor în fabrica din Polonia

Confruntat cu presiunea crescândă din partea producătorilor de automobile chinezi, în special...