tipuri de șoferi care conduc mașini electrice
Home Piaţa auto Flotă verde Cele șapte tipuri de șoferi care conduc mașini electrice

Cele șapte tipuri de șoferi care conduc mașini electrice

Vehiculele ”verzi” devin din ce în ce mai des întâlnite pe șosele, astfel că experții au identificat șapte tipuri de șoferi care conduc mașini electrice. Vulturii virtuoși, Bufnițele de noapte și Îngrijorații sunt doar câteva dintre tipurile de șoferi pe care este cel mai probabil să le întâlnim.

De la Păunul lăudăros care dorește ca toată lumea să-i vadă mașina sport electrică până la Îngrijoratul al cărui vehicul este mai puțin observat din cauza anxietății constante privind autonomia, încep să apară proprietari de vehicule electrice cu personalități tot mai diferite.

Și în timp ce unii, cum ar fi Bufnița de noapte, încearcă să-și încarce vehiculul electric cât mai ieftin posibil, alții, precum Călărețul liber, duc căutarea unei încărcări mai ieftine până la extrem.

Iată cele șapte tipuri de șoferi care conduc mașini electrice prezentate de LeaseElectricCar.co.uk:

1. Vulturul virtuos

Vulturului virtuos îi pasă de mediu mai presus de toate. Dacă intri într-o conversație cu el despre mașini, nu va trece mult până când subiectul ajunge la evaluarea emisiilor. Când îi ceri scuze că nu cunoști nivelul de emisii al abominației tale care consumă benzină, el se va uita de sus la tine înainte de a sări în vehiculul lor electric pentru a se îndrepta către centrul de reciclare.

2. Bufnița de noapte

Electricitatea poate fi mai ieftină noaptea între orele 22:00 și 8:00, când cererea de energie este cea mai scăzută, așa că, indiferent cât de obositoare a fost ziua pe care Bufnița de noapte a avut-o, nu o veți prinde în pat înainte de ora 22:00. Privită de la fereastra unui vecin, poate fi văzută coborând treptele verandei în vârful picioarelor, în pijamale și cu cablul în mână, gata să profite de economiile oferite. Bufnița de noapte este cel mai bun proprietar de vehicule electrice, care va face orice pentru a-și încărca vehiculul la cel mai mic cost.

3. Îngrijoratul

Este ușor să găsești un Îngrijorat, deoarece îl vei vedea doar conducând vehiculul electric până la magazinul din colț și înapoi, de teamă că va rămâne fără baterie și va rămâne blocat fără nicio modalitate de a ajunge acasă. Îngrijoratul va fi primul care vă va îndemna să faceți drumuri lungi prin țară, în timp ce noul său vehicul electric se află în siguranță în garaj.

4. Dornicul

La prima impresie, s-ar putea părea că Dornicul tocmai a cumpărat cel mai recent model de vehicul complet electric, deoarece singurele lucruri despre care vorbește sunt cât de silențioasă este noua lui mașină sau cât de ieftin este să o conduci. Dar nu-l lăsa să te păcălească – Dornicul ”vorbește” complet electric, dar nu merge complet electric. Sunt atât de mândri de ”starea” lor electrică, încât singurul mod în care vei ști că au de fapt un hibrid este atunci când îl vei surprinde alimentând cu benzină fără plumb la stația din apropiere.

5. Plictisitorul 

Dacă nu cunoști funcționarea vehiculelor electrice moderne înainte de a merge la acea băutură „rapidă” cu prietenul tău care are o astfel de mașină, pregătește-te să ai o scuză perfectă ca să pleci cât mai reprede. În loc să discutați despre jocul echipei de fotbal preferate, vei fi bombardat cu fapte „interesante”, cum ar fi modul în care un motor electric generează mai mult cuplu, eliminând nevoia unei transmisii tradiționale, câte tipuri de cablu pentru încărcare există sau de ce schimbarea câmpurilor magnetice este transformată în mișcare. Plictisitorul cunoaște locația fiecărui punct de încărcare din țară și le poate enumera pe toate, la comandă.

6. Călărețul liber

Călărețul liber își gestionează întreaga lume în jurul valorii de a nu plăti pentru a-și încărca mașina. Aceștia vor accepta doar locuri de muncă cu puncte de încărcare gratuite instalate în exterior pentru uzul angajaților, iar când vine vorba de prieteni, îi va alege în funcție de prezența unui punct de încărcare acasă, pe la care să poată trece oricând și să-l folosească.

7. Păunul 

Păunul nu a auzit niciodată de un Nissan Leaf, cu atât mai puțin a circulat într-unul. Ca pasărea de la care își trage numele, acest proprietar de vehicul electric își va petrece cea mai mare parte a timpului afișându-și mândria și bucuria de a avea un super-vehicul electric cu o privire mulțumită întipărită pe figură. De cele mai multe ori nu vor simți nevoia să se coboare pentru a vorbi despre mașini, dar atunci când vor fi pregătiți să o facă îți vor spune în termeni fără echivoc că mașina lor sport electrică de vârf nu este doar mai bună decât cea pe care o conduci în prezent, ci este mai bună decât orice mașină pe care o vei deține vreodată.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

ACAROM: Producția de autoturisme a scăzut în luna martie cu 2,8%, la 55.428 unități

Accesibilitatea mașinilor electrice în UE. Corelația dintre cota de piață și venitul net anual

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Flotă verdePiaţa auto

Ford E-Transit, actualizări importante

Ford Pro introduce opțiunea de autonomie extinsă pentru E-Transit și crește versatilitatea...

Carlos Tavares
Flotă verde

Carlos Tavares: ”Mașina electrică poate fi o soluție pentru unele societăți, dar nu pentru toate”

Carlos Tavares, CEO Stellantis, și-a reiterat punctul de vedere conform căruia mașina...

Flotă verde

Helixx deschide programul de abonamente

Helixx, o companie globală de tehnologie axată pe revoluționarea fabricării vehiculelor electrice...

Opel Movano
Flotă verdeVehicule comerciale uşoare

OPEL MOVANO. Electric, inovativ, eficient

Noua generație a lui Movano păstrează atributele deja cunoscute și vine, în...