Ministerul Economiei nu a găsit furnizor pentru 6 hibride plug-in

Ministerul Economiei intenționează să achiziționeze un număr de 10 autoturisme, dintre care 6 hibride plug-in și 4 termice. La licitația organizată luna trecută nu a atribuit decât contractul pentru mașinile clasice.Ministerul Economiei

Potrivit autorității contractante, achiziția a fost împărțită în două loturi:

Lot 1 – 6 autovehicule (M1/M1G) Hybrid plug-in prin Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto național 2020-2024 – 865.129,41 lei fără TVA,

Lot 2 – 4 autovehicule (M1/M1G) cu motor termic – 379.009,08 lei fără TVA.

Potrivit anunțului publicat în SEAP, Ministerul Economiei a atribuit doar Lotul 2, câștigătorul licitației fiind Renault Commerciale Roumanie, cu prețul de de 379.000 de lei fără TVA. În criteriul de atribuire, prețul a avut o pondere de 90%, iar garanția extinsă a vehiculului, de 10%. Achiziția a fost inclusă în Programului de Stimulare a Înnoirii Parcului Auto Național 2020-2024 (Rabla Clasic).

Pentru Lotul 1, constituit din cele 6 mașini hibride plug-in, ”nu s-au primit oferte sau cereri de participare sau au fost respinse toate”. În criteriul de selecție al ofertanților, prețul a avut o pondere de 90%, autonomia extinsă a bateriei (WLTP mixt), de 5%, iar garanția extinsă a autovehicul, de 5%.

Pentru participarea la licitație, ofertanților li s-a solicitat să demonstreze doar că, în ultimele 36 de luni, calculate de la data-limită de depunere a ofertei, au mai furnizat produse similare. În schimb, pentru a nu îngrădi accesul la procedură pentru niciun operator economic, Ministerul Economiei nu a impus și un anumit prag valoric al acestui indicator.

 

CITEȘTE ȘI:

Un nou preşedinte la Ford Otosan Craiova, începând cu 1 mai 2023

Acțiunea ROADPOL – Speed: 1 din 5 accidente este cauzat de viteză

 

 

Adaugati comentariu